Презентація "Реакції обміну між електролітами у водних розчинах"

Про матеріал
Презентація містить інформацію про хід роботи, завдання до практичної роботи "Реакції обміну між електролітами у водних розчинах", є допоміжним матеріалом під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практична робота 1. Реакції йонного обміну між електролітами у водних розчинах. Виконав: Студент 35 групи. Безсмертний Богдан

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Хід роботи: Спостерігаємо "закипання" рідини і виділення великої кількості газу у першій пробірці та утворення білого осаду у другій пробірці. Ці реакції є оборотними чи необоротними? Ці реакції є необоротними, бо відбуваються до кінця, адже один із продуктів реакції є неелектролітом (газ СО2) або слабким електролітом (осад H2 CO3).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дослід 2. У дві пробірки налийте по 1 мл розчину барій хлориду. У першу пробірку прилийте 1 мл розчину натрій сульфату, у другу — декілька крапель розчину аргентум(I) нітрату. Які зміни спостерігаєте? Чи відрізняються осади в обох пробірках за виглядом та за складом? Складіть рівняння реакцій у молекулярній, повній та скороченій йонно-молекулярних формах.

Номер слайду 7

Спостерігаємо: Появу білого кристалічного осаду Ba. SO4 у першій пробірці і білого сирнистого осаду Ag. Cl у другій пробірці. Чи відрізняються осади в обох пробірках за виглядом та за складом? Відрізняються за структурою осаду: барій сульфат є кристалічний, а аргентум (І) хлорид - сирнистий.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
1 листопада 2020
Переглядів
2941
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку