Презентація "Реалізація компетентнісно-інтегративного підходу на уроках основної школи"у фокусі НУШ

Про матеріал

Дана презентація розкриває ключові компетентності учня початкової школи та перевага інтеграваного навчання, опираючись на фрагменти уроків у 1 класі НУШ., Дозволяє вчителю відчути міжпредметний зв'яок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація компетентнісно-інтегративногопідходу на уроках основної школи у фокусі НУШПідготувала вчитель початкових класів. Щуренко Л. Д.

Номер слайду 2

11 компетентностей учня початкової школи

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Інтегрований курс «Я досліджую світ»

Номер слайду 9

Інтеграція галузей:соціальна та здоров’язбережувальна;громадянська та історична;природнича. +- технологічна

Номер слайду 10

Мистецтво:образотворче мистецтво;музичне мистецтво.

Номер слайду 11

Тематичний тижтень 1. Знайомство зі школою

Номер слайду 12

ЯДС: Ласкаво просимо до школи. Знайомство зі школою. Правила евакуації. Безпека у школі. Досліджуємо шкільне подвір’я. Мистецтво. Школа моєї мрії. Перший дзвоник»муз. і сл. Н. Май. Українська мова. Буквар. Ми – школярі. Моя школа. Дорога до школи.

Номер слайду 13

Математика. Розміщення об’’єктів на площині та в прсторі. Правила лічби. ( Події навколо школи. Дорожні знаки.)

Номер слайду 14

ІІІ. «Руховий» (математичний) диктант. IV. Створення малюнка «Школа моєї мрії». V. Рефлексія. Відгадування загадок про школу, шкільні речі, приладдя. Зразок диктанту. Дорога до Казкової школи: 3 кроки прямо, два кроки ліворуч, 1 крок назад, 4 кроки праворуч…Вузенька стежечка. Ви мусите правою рукою торкнутися плеча сусіда попереду, пройти 3 кроки вперед і 1 праворуч… Дорогою учні можуть знаходити різні речі (камінці, іграшки, набір крейди, кольоровий папір) і забирати ті, які знадобляться у школі, пояснюючи: «Я візьму (називає річ), бо ІІ. Проведення діалогу / сюжетно-рольової гри на тему «Чого я хочу навчитися у школі?» І. Ранкова зустріч. Знайомство. Виконання пісні про школу. Етапи уроків

Номер слайду 15

Світ техніки (8 тиждень)Назва освітньої галузі:1. Мовно- літературна2. Математична3. Природнича4. Технологічна5. Соціальна і здоров’язбережна6. Громадянська та історична7. Мистецька8. Фізкультурна

Номер слайду 16

ІІІ. Розпізнавання технічних засобів, створених людиною, за їх словесним описом. Вправа «Здогадайся, що зображено на картці?» Закінчи речення словом, що позначає об’єкт техніки, обведи потрібний малюнок.ІV. Демонстрування вміння оперувати грошима. Сюжетно-рольова гра «У крамниці техніки» V. Бесіда на тему «Як техніка допомагає у побуті?» VІ. Гра «Я — конструктор» (вигадування техніки майбутнього) І. Ранкова зустріч ІІ. Розгадування ребусів щодо теми заняття. Етапи уроків

Номер слайду 17

ІІ. Фонетична вправа «Встав у чистомовку пропущене слово — назву побутової техніки» Промовте з дітьми чистомовку, вставляючи у неї пропущені слова — назви побутової техніки. Ос, ос, ос — пил збирає... (пилосос). Он, он, он — подзвонив... (телефон). Ина, ина, ина — пере... (пральна машина). Ник, ник, ник — продукти зберігає... (холодильник). Ізор, ізор, ізор — ми дивились... (телевізор). Скільки побутових приладів було згадано в чистомовці. Які вони? Запропонуйте дітям скласти чистомовку про техніку, яка міститься у класі. ІІІ. Розпізнавання у словах — назвах побутової техніки, звука [л] та позначення його на письмі буквою

Номер слайду 18

Запропонуйте учням відгадати загадки і знайти у словах-відгадках звук [л]; [л’]. Вправа «Впіймай звук» В нас на кухні — білий кіт. Він прив’язаний за дріт. День і нічку муркотить, В животі мороз сидить. (Холодильник) Товстопуза біла пані Крутить одяг в барабані (Пральна машинка) Запам’ятав науку — Збирать-ковтать пилюку. (Пилосос) Нам показує вікно Спорт, новини і кіно. (Телевізор) Повідомте дітям, що звуки [л]; [л’] позначаються на письмі буквою «л».

Номер слайду 19

V. Перегляд мультфільму «Уроки обережності» І. Ранкова зустріч Встаньте з дітьми в коло і привітайтеся. Повідомте, що сьогоднішній день присвячений роботам. Попросіть дітей зіграти робота, виконуючи рухи, які їм підкаже віршик. Прочитайте вірш так, як би це зробив робот. Гра «Роботомобілі»ІІ. Вправа на розвиток просторової уяви для визначення теми заняття. Графічне малювання робота VIІ. Конструювання роботів із підручного матеріалу «Лего»

Номер слайду 20

Переваги інтегрованого навчання для учнів:більш чітке розуміння мети кожного предмета в різних контекстах;більш глибоке розуміння будь-якої теми, завдяки її дослідженню через кілька точок зору;краще усвідомлення комплексного підходу, завдяки якому предмети, навички, ідеї та різні точки зору пов’язані з реальним світом;удосконалення навичок системного мислення;уміння бачити взаємозв’язки всіх аспектів життя, зрештою, стає звичкою, яка допомагатиме учням протягом усього їхнього життя.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
5 грудня 2018
Переглядів
1993
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку