Презентація "Реалізація наскрізної лінії «Громадянська відповідальність» з предмету «Трудове навчання»

Про матеріал
Презентація до доповіді, яка містить методичні рекомендації щодо реалізації змістової лінії «Громадянська відповідальність» на уроках трудового навчання. Ннаскрізна лінія "Громадянська відповідальність" освоюється в основному через колективну діяльність (тренінги, дослідницьку роботу, роботу в групі, проекти тощо), яка поєднує трудове навчання з іншими навчальними предметами і розвиває в учнів готовність до співпраці, толерантність щодо різноманітних способів діяльності і думок.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація наскрізної лінії «Громадянська відповідальність»з предмету «Трудове навчання»  Підготувала Афоніна Любов Василівна вчитель трудового навчання та технологій

Номер слайду 2

Ключові зміни в програміОновлена програма для учня: Формує зміст «від учня»Максимально враховує інтереси дітей та запити батьків. Забезпечує рівність вибору виробів та технологій в класах, що не поділяються на групи. Відходить від гендерного підходу при виборі технологічної діяльностіЗабезпечує освоєння технологій обробки матеріалів, які життєво необхідніОновлена програма для вчителя: Збільшує автономію вчителя та спонукає до праціДозволяє розвивати в шкільній майстерні нові технології та нове оснащення. Сприяє покращенню динаміки «працюючих» вчителів. Розширює правове поле діяльності вчителя (виконання і фіксація в журналі)

Номер слайду 3

Для формування ключових і предметних компетентностей у зміст кожного предмету закладено наскрізні змістові лінії: «Екологічна безпека та сталий розвиток» «Громадянська відповідальність»,«Здоров'я і безпека»,«Підприємливість та фінансова грамотність»

Номер слайду 4

Навчання за наскрізними лініями реалізується насамперед через:організацію навчального середовища навчальні предмети предмети за виборомроботу в проектахпозакласну навчальну роботу роботу гуртків 

Номер слайду 5

«Громадянська відповідальність» націлена на формування відповідального члена громади і суспільства, що розуміє принципи і механізми функціонування суспільства, а також важливість національної ініціативи; спирається у своїй діяльності на культурні традиції і вектори розвитку держави.

Номер слайду 6

Серія посібників  «Живемо в демократії»:  http://doccu.in.ua/tag/посібникизодгопл/ та всеукраїнської програми «Демократична школа» http://ukr.theewc.org/vidpovidalnist. «Громадянська відповідальність: 80 вправ для формування громадянської та соціальної компетентностей під час вивчення різних шкільних предметів для 5–9 клас (Посібник для вчителя / Рафальська М., Боярчук О.,Герасим Н. та ін. – Х. : Вид. група «Основа», 2017. – 136 с.)

Номер слайду 7

1 урок. Вступний інструктаж 5 клас Вправа-тренінг «Права, обов’язки та правила у майстерні» Алгоритм взаємодії в майстерні{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Права. Обов’язки. Правила Кожен має право відвідувати заняття у школіМи дотримуємось загальних правил поведінки учнів. Приходити вчасно. Право на участь в загальній практичній діяльностіМи дотримуємось правил БЖ при виконанні спільної роботи з іншими учнями. Безпечно співпрацювати з іншими учнями. Кожен має право бути почутим. Ми уважно слухаємо кожного. Зберігати тишу, коли говорять іншіКожен має право на свою думку. Ми поважаємо думку кожного. Розуміти думку інших Кожен має право мати персональні гаджети, телефон. Використовуємо персональний гаджет чи телефон за дозволом вчителя. Вимикати телефон на уроціПраво на толерантне відношення до себе. Ми ввічливі до вчителя та інших учнів. Цінувати і поважати інших, бути доброзичливим.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
17 червня 2019
Переглядів
1741
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку