Презентація "РЕАЛІЗАЦІЯ ПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ХІМІЇ ЧЕРЕЗ ІНТЕРАКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ"

Про матеріал
Перед учителем сьогодні ставиться складне завдання: потрібно давати не суму знань, а формувати навички учнів орієнтуватися в  сучасному світі, щоб вони могли застосовувати знання на практиці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Автор Притула Оксана Миколаївна, учитель хімії, Чернівецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 20 РЕАЛІЗАЦІЯ ПРЕДМЕТНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ УЧНІВ НА УРОКАХ ХІМІЇ ЧЕРЕЗ ІНТЕРАКТИВНІ ТЕХНОЛОГІЇ(природнича освіта)

Номер слайду 2

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік“Справжнє завершення освіти забезпечує тільки саме життя і свідома самостійність кожного”. Д.І. Менделєєв Перед учителем сьогодні ставиться складне завдання: потрібно давати не суму знань, а формувати навички учнів орієнтуватися в  сучасному світі, щоб вони могли застосовувати знання на практиці.

Номер слайду 3

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Досягти вищесказаного можна через:розвиток компетентностей учнів на уроках хімії шляхом використання інтерактивних технологій, організація навчання учнів із урахуванням логіки пізнання, створення умов для виявлення потенційних можливостей школярів, розвиток у дітей та підлітків інтересу до самопізнання і самовизначення, прагнення до творчості;розкриття наукового та світоглядного потенціалу хімії, одного з предметів природничого циклу як умови формування майбутнього інтелекту нації;ефективне використання інтерактивних методів навчання, інноваційних технологій  з метою активізації пізнавального інтересу дітей до вивчення хімії.

Номер слайду 4

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рікЄдиний шлях, що веде до знання – це діяльність. Бернард Шоу. Компетентність не зводиться тільки до знань чи тільки вмінь. «Компетентність є сферою відносин, що існують між знанням і дією в людській практиці».

Номер слайду 5

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Усі вони взаємодоповнюють і знаходяться під впливом соціальної взаємодії. Поставити справу так, щоб усе, що підлягало вивченню, вивчалося легко, швидко, ґрунтовно. Я. А. Коменський. Компоненти структури компетентностей, основні його елементи це:

Номер слайду 6

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Трирівнева ієрархія компетентностей:загально-предметніключовіпредметні

Номер слайду 7

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Предметні компетенціїсукупність ціннісних орієнтацій, знань,умінь, способів особистісної чи соціально значущої продуктивної діяльності щодо кола об'єктів відповідної науки, що формуються засобами навчального пред­мета як результат особистісного досвіду учня

Номер слайду 8

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Сучасний урок – це урок демократичний. Він проводиться не для учнів, а разом з ними. Тому постала необхідність переходу від «передачі знань» до «навчання вчитися», «навчання жити». Учневі не так треба подати тему, як навчити осмислювати її, а вже потім – шукати інформацію, яка допоможе реалізувати (розв’язати) проблему.

Номер слайду 9

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. У своїй педагогічній практиці використовую технології колективно – групового навчання: «Коло ідей»«Кластер»«Мозковий штурм»«Мікрофон»«Дерево рішень»«Навчаючи – вчуся»«Ажурна пилка»«Асоціативний кущ».

Номер слайду 10

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік«Коло ідей»З якими речовинами буде реагуватихлоридна кислота? Написативідповідні рівняння реакції.«Кластер»

Номер слайду 11

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Надаю перевагу роботі учнів у групах, тому застосовую різні методи кооперативного навчання:«Складання, шифрування та розшифрування таблиці»«Два - чотири - всі разом»«Ротаційна трійка»«Карусель»«Акваріум»«Робота в парах».

Номер слайду 12

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Приклад застосування методу «Складання, шифрування та розшифрування таблиці»{284 E427 A-3 D55-4303-BF80-6455036 E1 DE7}Елемент. Символ. Нуклонне числореn5 Со. Аурум1323

Номер слайду 13

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. На уроках узагальнення і систематизації знань та на етапі закріплення знань ефективними є такі ігрові вправи: «Знайди помилку»«Третій зайвий»«Зайвий елемент»«Хрестики- нулики» «Снігова куля»«Збери половинки»«Перегони» тощо.

Номер слайду 14

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік«Знайди помилку» Під час хімічних реакцій молекули і атоми руйнуються«Зайвий елемент»У запропонованому переліку знайдіть зайве. Поясніть свій вибір. Увага! Можливі варіанти. С, Р, Н, К, СІ, О;Na, K, Fe, Li, Cs, Fr, Rb;Cu. SO4, Mg(OH)2, Na. Cl, KNO3, Al. PO4.

Номер слайду 15

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік«Збери половинки»Молекули простих речовин Молекули складних речовин   Суміш молекул простих і складних речовин

Номер слайду 16

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік«Третій зайвий»«Хрестики- нулики»Знайдіть виграшнийшлях

Номер слайду 17

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік«Поганий учитель пропонує істину, добрий учитель навчає її знаходити»А. Дістервег. Компетентнісне завдання: Повітря в лісі багате на кисень і фітонциди. Гектар лісу за рік очищує 18 млн. м3 повітря, а за годину поглинає стільки вуглекислого газу, скільки видихає 200 осіб. Фітонциди берези і тополі вбивають бактерії через 20 хв., сосни і дуба – через 15 хв. Як люди використовують ці властивості? Обчисліть об’єм повітря, що залишилося неочищеним (за рік), якщо внаслідок вирубки було знищено 50 гектарів лісу.Інтегроване завдання: Визначте молекулярну формулу речовини, що входить до складу скелета найпростіших морських тварин аконтарій, якщо масові частки елементів у ній складають: Стронцію – 47,83%, Сульфуру – 17,39%, Оксигену – 34,78%.

Номер слайду 18

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Прийом «Фішбоун» Вплив полімерних матеріалів на здоров’я людини та довкілля. Скорочувати обсяги використання полімерних матеріалів. Причини. Висновок. Проблемавиділяють токсичні речовинипотрапляють у харчові ланцюгивилучають кисень з повітряутворюють багато сміттяутворення смогуотруєння землі, води та повітрятермін розкладу кілька сотень роківзагибель мешканців водоймруйнування озонового шару земліпогіршення екол.стану навкол. середовища. Наслідки

Номер слайду 19

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. Важливим нині є:не лише обсяг знань, а й уміння ними оперувати, бути готовим змінюватися та пристосовуватися до нових потреб ринку праці, оперувати й управляти інформацією, активно діяти, швидко приймати рішення, навчатися упродовж життя.

Номер слайду 20

ІІ віртуальна науково-практична конференція «Талант та елітарність»Чернівці – 2019 рік. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шевчук Ірина Михайлівна
    Цікавий матеріал, потрібна інформація.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Будник Олена
    Дуже гарна презентація
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 лютого 2019
Переглядів
2974
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку