Використання мультимедійних технологій на уроках хімії

Про матеріал
Інтерактивна презентація на методичне об'єднання вчителів природничих дисциплін
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Використання мультимедійних технологій на уроках хіміїВчитель: Глущик Наталія Михайлівна. Кваліфікаційна категорія: спеціаліст

Номер слайду 2

Мультимедіа та телекомунікаційні технології відкривають принципово нові методичні підходи до організації педагогічного процесу в системі загальної освіти вцілому, та при вивченні предмета хімії зокрема.

Номер слайду 3

Мультимедіа ‑ це система комплексної взаємодії візуальних і аудіоефектів під управлінням інтерактивного програмного забезпечення з використанням сучасних технічних і програмних засобів, які об’єднують текст, звук, графіку, фото, відео тощо в одному цифровому відтворенні.

Номер слайду 4

Гіпермедіа – це комп’ютерні файли, що зв’язані за допомогою гіпертекстових посилань для переміщення між мультимедійними об’єктами.

Номер слайду 5

Використання мультимедіа-технологій на уроках хіміїМожна порекомендувати такі основні підходи до організації навчання сучасного школяра:уроки із застосуванням мультимедійних презентацій;паралельне та концентричне вивчення основних розділів навчальної програми;реалізація індивідуального підходу, що включає широке використання на практичних заняттях навчальних індивідуальних програм, банк різнорівневих завдань тощо;проведення значної частини занять у формі ділових ігор;широке використання методу проектів;системне використання проблемного підходу в навчанні.

Номер слайду 6

Використання мультимедіа на уроках хімії через інтерактивність, що здатна структурувати та візуалізувати інформацію, підсилює мотивацію учнів, активізуючи їх пізнавальну діяльність, як на рівні свідомості, так і підсвідомості. Особисто використовую мультимедійні засоби …

Номер слайду 7

При вивченні окремих тем чи підтем

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Ar=55,847 а.о.м. Порядковий номер 26

Номер слайду 10

Цитата. Біографічні даніЗагальні відомості

Номер слайду 11

Спалювати нафту, все одно, що спалювати асигнаціїНародився 8 лютого 1834 рокуІснує міф про те, що ПС йому приснилась

Номер слайду 12

При вивченні молекул та їх об'ємних моделей

Номер слайду 13

Оксиген. Сульфур. Гідроген

Номер слайду 14

https://www.youtube.com/watch?v=4 WR8 Qvsv70s. Відео “Будова орбіталей атома”

Номер слайду 15

Для демонстрації реакцій

Номер слайду 16

Реакція Золотий дощ. Реакція Золотий дощ

Номер слайду 17

Кристалізація ацетату натрію

Номер слайду 18

Горіння Фосфору в Кисні

Номер слайду 19

Сульфатна кислота + Нітроанілін

Номер слайду 20

Для контролю

Номер слайду 21

Оберіть правильну відповідь: Формула соляної кислоти. HCl. H2 SO4 HNO3

Номер слайду 22

ВІРНО!

Номер слайду 23

СПРОБУЙ ЩЕ!

Номер слайду 24

Використання мультимедійних засобів є необхідною ланкою у роботі творчого викладача тому, їх арсенал дидактичних можливостей дуже великий. Стисло його можна визначити так:·         урізноманітнення форм подання інформації, навчальних завдань;·         забезпечення зворотного зв’язку, широкі можливості діалогізації навчального процесу;·         широка індивідуалізація процесу навчання, розширення поля самостійності;·         широке застосування ігрових прийомів;·         активізація навчальної роботи учнів, посилення їх ролі як суб’єкта учбової діяльності;·         посилення мотивації навчання.

Номер слайду 25

Для забезпечення ефективності мультимедіа у навчанні, потрібно відзначити що:·         якість програмного забезпечення навчального курсу не єдина мета;·         монітор не може замінити дошку;·         Power Point не може зайняти місце думки учнів;·         традиційні методи і засоби навчання не можна ігнорувати;·         мультимедійними технологіями не варто зловживати.

Номер слайду 26

Отже, впровадження та застосування мультимедіа технологій в навчальний процес в ЗНЗ - важлива дидактична умова формування особистісних якостей учнів. Це дозволяє викладачу отримати ефективний інструмент педагогічної праці, що підсилює реалізацію її функцій, дозволяє підготувати їх до майбутнього навчання у вищих навчальних закладах, сформувати в учнів високі професійні якості, шляхом активізації інтересу до навчання, одержати необхідну професійну підготовку.

Номер слайду 27

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Інші матеріали
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
1656
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку