Презентація "Речення й текст"

Про матеріал
Презентація з уроку української мови розвиток мовлення дає можливість здобувачам освіти закріпити знання з теми "Речення й текст"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку мовлення Речення і текст 2 клас

Номер слайду 2

Організація класу Пролунав і стих дзвінок. Починається урок. Всі за парти сідайте, Працювати починайте.

Номер слайду 3

II. Мотивація навчальної діяльності учнів. 1.Вправа “Мікрофон” - Подумайте і скажіть,яким має бути наш урок ? - А якими ви повинні бути на уроці,щоб правильно виконати всі завдання ?

Номер слайду 4

2.Відгадування загадки Сьогодні до нас на урок завітала незвичайна гостя. Хто саме - ви дізнаєтесь,коли відгадаєте загадку. У садах ,гаях блукає, Жовті шати одягає. Золотисту стелить постіль- Жде сестрицю білу в гості.

Номер слайду 5

Осінь. Ось я за сосною, Ось і листя в’яне… Осінь я…За мною йдуть густі тумани. Осінь я. Осоння Листям засипаю. Осінь…Трави сонні Долу нагинаю. Ранками імлиста, Вдень як позолота, Обриваю листя - Це моя робота.

Номер слайду 6

Загадка В лісі виросли грибочки, У опеньках всі пеньочки. Осінь з ним за руку йде, В школу діток він веде.

Номер слайду 7

Загадка Листочки пожовтіли І з гілок полетіли… Десятий по рахунку, З дощами носить сумку .

Номер слайду 8

Загадка Гілки листячко скидають, Потихеньку засинають… От і осені нема, На порозі вже зима.

Номер слайду 9

“Мозковий штурм” - Як називаються осінні місяці і чому вони мають таку назву ?

Номер слайду 10

III. Оголошення теми уроку та очікуваних навчальних результатів. - Саме про осінь ми й говоритимемо сьогодні. - Вам цікаво дізнатися,які завдання ставить перед нами сьогоднішній урок ? Чого він навчить кожного із нас ? Завдання: правильно розміщувати речення утворювати із речень текст добирати заголовок знаходити прикмети осені Цей урок навчить мене: розрізняти речення і текст добирати заголовок працювати в парах любити природу

Номер слайду 11

Ніби притомилось сонечко привітне. У траві пожовклій молочай не квітне. Облетіло літо листячком із клена, Лиш ялинка в лісі сонячно зелена. Журавлі курличуть: летимо у вирій. Пропливає осінь на хмарині сивій. IV. Робота над мовним матеріалом. 1.Визначення прикмет осені. Виділення слів у вірші.

Номер слайду 12

2.Складання павутинки. - Згадайте,як називають осінню пору,коли в повітрі літають павутинки. - От і ми зараз складемо “павутинку” до слова осінь осінь тепла золота щедра багата дощова холодна красуня рання пізня чарівна

Номер слайду 13

Прогулянка осіннім лісом

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Фізкультхвилинка

Номер слайду 20

Робота в парах Роз’єднай прислів’я Пізнійлистопаднатривалуісуровузиму Грімувереснінатривалуосінь Осіньідедощізасобоюведе

Номер слайду 21

Складання деформованих речень Гра «Закінчи речення» Наше мовлення складається … Речення складається зі… Слова в реченні пишуться … Речення виражає… Текст – це … Заголовок передає … ліс осінь У прийшла одягли сукні Дерева жовті. у Птахи краї теплі відлітають.

Номер слайду 22

Робота з деформованим текстом З сумом відлітають у вирій перелітні птахи. Все нижче ходить над землею сонце. З дерев облітає різнокольорове листя. Небо вкрилося дощовими хмарами. Настала осінь.

Номер слайду 23

Читання виправленого тексту Настала осінь. Все нижче ходить над землею сонце. Небо вкрилося дощовими хмарами. З дерева облітає різнокольорове листя. З сумом відлітають у вирій перелітні птахи.

Номер слайду 24

Добір заголовка Самостійний запис виправленого тексту

Номер слайду 25

Підсумок уроку - Що нового ви дізналися на уроці ? - Чи виправдались ваші очікування щодо уроку ? Ми прощаємось із гостею. Давайте надамо їй слово. Уже скінчилась моя робота, І дням моїм також скінчився лік. І я прощаюсь з вами усіма – Уже у білій шубі йде зима!

ppt
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
3 липня 2023
Переглядів
318
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку