Презентація "Революція гідності 2013-2014рр."

Про матеріал
Презентація "Революція гідності 2013-2014рр." чудово підійде як доповнення для уроку історії України в 11 класі. Дана презентація містить хронологію тих подій та фото. що допомагає учням краще запамятати матеріал.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Революція Гідності 2013-2014рр

Номер слайду 2

План уроку:1. Передумови революційних подій 2013р.2. Початок протестів на Майдані3. Події Революції Гідності. Небесна Сотня.4. Відновлення владної вертикалі. Наслідки Революції Гідності.

Номер слайду 3

Привід: Адміністрація президента В. Януковича та уряд на чолі з М. Азаровимвели активну проросійську зовнішню політику. Важливим етапом в історії незалежної України мав стати Вільнюський саміт східного партнерства 28–29 листопада 2013 р. Але незадовго до цього була зроблена неочікувана для всіх заява: Кабінет Міністрів України вирішив призупинити процес підготування до укладання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Такий хід подій аж ніяк не влаштовував українців зроблена заява стала тим каталізатором, який призвів до перших актів протесту., які покладали великі надії на співробітництво України із ЄС.

Номер слайду 4

Причини Майдану 2013 Причин у Майдану було чимало і з кожним днем ​​протесту, їх з'являлося все більше і більше. Але головними можна назвати наступні: - Брехня і відмова від ЄС; - Узурпація влади Януковичем;- Економічна криза; - Тотальна корупція; - Свавілля міліції; - Цензура; - Придушення громадянських свобод; - Репресії проти опозиції.

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}21 листопада. Півтори тисячі людей вийшли на площу в знак протесту проти того, що проросійський президент Віктор Янукович відмовився підписувати угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі. початок Революції Гідності.26листопада. Цього дня студенти КНУ ім. Шевченка та На. УКМА вийшли на перший попереджувальний студентський страйк30 листопада. Силовий розгін Майдану силами Беркуту1 грудня. В річницю Референдуму про суверенітет 1991 року на майдани і вулиці Києва вийшли, за різними оцінками, від 500 тисяч до 1 млн. протестувальників16 січня 2014р. Пропризидентська більшість проголосувала у ВРУ пакет 10 антиконституційних законівнаправлених на звуження конституційних прав і свобод громадян.22 січня Смерть Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Захоплення державних адміністрацій в областях України.19 лютого. Підпал Будинку профспілок. Силовиками з вогнепальної зброї було вбито більше 20 осіб. Запеклі сутички в центрі Києва. Проведення антитерористичної операції на Майдані Незалежності20 лютого Протестувальники у Києві перейшли у наступ, на дахах готелів розташувались снайпери, що відкрили прицільний вогонь по протестувальниках на ураження, число загиблих досягло 35 осіб, а надвечір - 60 загиблих21 лютого. Лідери опозиції підписали з Януковичем угоду, але Євромайдан не визнав її та вирішив йти до кінця. Ніч з 21 на 22 лютого – втеча Януковича.

Номер слайду 6

21 листопада. Півтори тисячі людей вийшли на площу в знак протесту проти того, що проросійський президент Віктор Янукович відмовився підписувати документ, до якого держава йшла роками: угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі. початок Революції Гідності.

Номер слайду 7

27 листопада - мітинги вже по всій Україні. Янукович летить до Вільнюса, де, незважаючи на те, що відбувається в країні, хоронить угоду з ЄС. Тоді глава МЗС Польщі Радослав Сікорський сказав: "Ваш президент вибрав Росію". Зустріч Януковича з Барозу та Ромпеєм у Вільнюсі розпочалась

Номер слайду 8

30 листопада. Начальник ГУМВС України в Києві Валерій Коряк віддав безпосередній наказ про застосування сили у розгоні Євромайдану.

Номер слайду 9

30 листопада 4.00 почався жорстокий розгін студентського Євромайдану. Страшні кадри того, як силовики били дітей, жінок, людей похилого віку облетіли весь світ. Саме в той момент всім стало зрозуміло, що мета Євромайдану - не просто євроінтеграція, а повна зміна влади. Саме тоді і почалася Революція Гідності. Саме після розгону студентів на Майдані почали створювати самооборону. За перший тиждень туди записалося більше 4000 чоловік. 30 листопада на Михайлівській площі було вже близько 100 тисяч осіб, головною вимогою яких була негайна відставка президента.

Номер слайду 10

1 грудня. Півмільйонне Всеукраїнське народне віче на Майдані Незалежності. Захоплення КМДА і Будинку профспілок.

Номер слайду 11

16 січня. У Верховній Раді з порушеннями прийняли десять законів, направлених на звуження конституційних прав і свобод громадян.

Номер слайду 12

“Диктаторські закони” 16.01.2014р 1. Заборона їздити колонами понад 5 автомобілів;обмеження діяльності інтернет-ЗМІ;2.заборона мітингів;тюремне ув'язнення до 2 років за групові протести, носіння шолому, встановлення намету:3.арешт до 15 діб за благодійну допомогу протестувальникам;4.до 6 років ув'язнення за блокування місць перебування політиків і чиновників; 5.обмеження волі або ув'язнення на строк до 3 років за виготовлення та поширення екстремістських матеріалів у ЗМІ або інтернеті

Номер слайду 13

22 січня. Смерть Сергія Нігояна та Михайла Жизневського. Захоплення державних адміністрацій в областях України.

Номер слайду 14

19 лютого. Підпал Будинку профспілок. Силовиками з вогнепальної зброї було вбито більше 20 осіб. Запеклі сутички в центрі Києва. Проведення антитерористичної операції на Майдані Незалежності

Номер слайду 15

20 лютого. Протестувальники у Києві перейшли у наступ, на дахах готелів розташувались снайпери, що відкрили прицільний вогонь по протестувальниках на ураження

Номер слайду 16

Номер слайду 17

21 лютого. Лідери опозиції підписали з Януковичем угоду, але Євромайдан не визнав її та вирішив йти до кінця. Ніч з 21 на 22 лютого – втеча Януковича.

Номер слайду 18

21 лютого лідери опозиції підписали з Януковичем угоду щодо врегулювання кризи в Україні. Його підписання не було сприйнято людьми на Майдані: демонстранти вимагали від президента піти у відставку. Вранці 22 лютого Янукович зник із Києва. Примітно, що гарант заздалегідь був готовий до варіанту втечі, оскільки ще 19 лютого, коли між владою та опозицією велися переговори, з "Хонки" почали вивозити майно. Остання відправка вантажівок з резиденції завершилася о 4:00 22 лютого.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

22 лютого. Кінець режиму Януковича: Верховна Рада України 328-ма голосами народних депутатів підтримала Постанову про усунення Віктора Януковича з посади Президента України.

Номер слайду 21

Наслідки Революції Гідності:-збереження державного суверенітету України;-ліквідація диктатури та диктаторських законів;-відновлення основних демократичних свобод;-ліквідація корумпованого режиму В. Януковича;-угода про асоціацію з ЄС;-зміцнення зв'язків з НАТО;-зростання патріотизму та солідарності українців;-прискорене формування вертикалі влади;-створення передумов проведення реформ;-прискорення процесу формування громадянського суспільства.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Віктор Іванович Чміленко

Номер слайду 24

Скульптура Герою України Чміленку Віктору Івановичу в селі Борисівка

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Крижанівська Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Василевська Євгенія Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кушнір Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додав(-ла)
Пасіка Юлія
Додано
13 жовтня 2022
Переглядів
19288
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку