Презентація "Рейтингова система ефективності методичної діяльності вчителя на основі педагогічного моніторингу "

Про матеріал

Моніторинг - це система заходів щодо збирання, опрацювання, аналізу та поширення інформації з метою вивчення й оцінювання стану функціонування певного суб'єкта освітньої діяльності чи освітньої системи у школі загалом та прогнозування її розвитку на основі аналізу одержаних даних і виявлених тенденцій та закономірностей. Сутність моніторингу полягає в його функціональному зв'язку з усіма етапами управління, разом з якими він утворює замкнений цикл регулювання.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Рейтингова система ефективності методичної діяльності вчителя на основі педагогічного моніторингу»Тобер Т. В., заступник директора з навчально-виховної роботи Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 121

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Під час моніторингового дослідження ми використовуємо наступні методи: методи емпіричного дослідження (спостереження, порівняння, вимірювання);методи, які використовуються на емпіричному та теоретичному рівнях (аналіз і синтез, моделювання, індукція і дедукція);методи теоретичного дослідження (формалізація, гіпотеза та припущення, системний підхід).

Номер слайду 10

Напрямки моніторингу педагогічної діяльності: -

Номер слайду 11

вивчення дидактичних аспектів особистісно орієнтованого уроку – для вчителів з низьким рівнем профкомпетентності;відвідування системи уроків з метою надання індивідуальної методичної допомоги – для середнього рівня;виступи на предметних методичних об’єднаннях – для достатнього рівня;проведення системи «відкритих» уроків з наступним самоаналізом з метою формування ключових життєвих компетентностей – для високого рівня профкомпетентності.вивчення дидактичних аспектів особистісно орієнтованого уроку – для вчителів з низьким рівнем профкомпетентності;відвідування системи уроків з метою надання індивідуальної методичної допомоги – для середнього рівня;виступи на предметних методичних об’єднаннях – для достатнього рівня;проведення системи «відкритих» уроків з наступним самоаналізом з метою формування ключових життєвих компетентностей – для високого рівня профкомпетентності.

Номер слайду 12

Рівень педагогічної майстерності визначається за такими параметрами

Номер слайду 13

Аналіз результативності за рейтинговою таблицею педагогів школи з певного предмету сприятиме організації методичної роботи за даними напрямами:

Номер слайду 14

Моніторингова карта Об’єкти дослідження. Показники дослідження. Питання які виносяться намоніторингові дослідження1. Адміністрація. Продуктивність управлінської діяльності ефективність управлінських рішень; участь у методичних та творчих заходах на рівні школи, міста; освіта, кваліфікація, категорія.2. УчителіКількісні чисельність, кваліфікація, звання; стаж роботи, освіта; кількість вчителів, що пройшли курсову підготовку; кількість вчителів, що володіють навичками роботи з інноваційними інформаційними технологіями.3. УчителіРівень професійної підготовленості рівень науково-теоретичної підготовки; рівень психологічно-педагогічної підготовки; рівень професійних знань та умінь; рівень готовності до самоосвіти та пошукової діяльності.4. УчителіРівеньпедагогічної діяльності особливості відносин між вчителем і учнями; рівень комунікативних здібностей.5. Учні Кількісні кількість учнів по класах, паралелях; віковий склад. Кількість дівчат та хлопців; учні пільгових категорій, учні групи ризику; кількість учнів, що знаходиться на диспансерному обліку; відвідування учнями школи.

Номер слайду 15

Моніторинг професійної діяльності вчителів. Мета: підвищити рівень педагогічної майстерності та максимально розкрити творчий потенціал кожного вчителя. Суб’єкт управління: адміністрація школи. Об’єкт дослідження: професійні знання і вміння, педагогічні здібності, самоосвіта та дослідницька діяльність вчителів школи. Зміст моніторингових процедур (показники): професійно-фахове зростання вчителя; розвиток творчого потенціалу в процесі діяльності; вдосконалення особистісних якостей; рівень навчальних досягнень учнів; розвиток ключових компетентностей учнів. Методи дослідження (напрямки): вивчення документації вчителів; відвідування уроків; соціологічні методи; аналіз якості кадрового забезпечення: освіта, категорійність, педагогічні звання; аналіз результатів атестації, курсової перепідготовки; виконання навчальних планів та програм; участь в науково-методичній роботі; дослідницька діяльність; організація роботи зі здібними та обдарованими учнями; вивчення стану впровадження інноваційних технологійособистісно-зорієнтованого навчання та виховання учнів.

Номер слайду 16

Об’єкти дослідження. Показники дослідження. Питання які виносяться намоніторингові дослідження6. Учні Результати навчальної діяльності рівень успішності; рівень навченості; рівень розумового розвитку учнів; мотивація навчальної діяльності, готовність до пізнавальної діяльності; відповідність навчальних досягнень учнів державним освітнім стандартам;динаміка індивідуальних досягнень у самовизначенні, саморозвитку, самореалізації.7. Учні Характеристика стану здоров’я рівень фізичної підготовки учнів школи; стан здоров’я учнів; рівень захворюваності.8. Матеріально-технічне та методичне забезпечення. Забезпеченість підручниками. забезпеченість підручниками учнів 1-7 класів на 01.09. Та на 01.11. Щорічно; забезпеченість підручниками учнів 8-10 класів; забезпеченість учнів підручниками з російської мови для 5-7 класів; забезпеченість підручниками учнів профільних класів; кількість передплачених періодичних видань.9. Матеріально-технічне та методичне забезпечення. Технічне та методичне забезпечення кабінетів наявність меблів, їхня відповідність кількості учнів класу; виконання санітарно-гігієнічних норм, правил безпеки; наявність роздаткового матеріалу, наочності, ТЗН. Моніторингова карта

Номер слайду 17

Картка облiкуметодичної дiяльностi вчителя  Предмет __________________________________ ПIБ ____________________________________________________________________ Школа ________________ Посада ___________________________________ Дата народження ____________ Адреса ____________________________________ Робочий телефон ___________ домашній телефон_____________________________Освiта __________Фах _______________ Навчальний заклад ___________________Пед. стаж______ дата найму_________________ Рiк атестацiЇ______________ Категорiя _______ Звання _________________________________________________ Нагороди _______________________________________________________________

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Питання діагностики. Потребую допомоги. Достатньоволодію. Готовий поділитись досвідом1. Календарно – тематичне планування роботи2. Орієнтація на особистісні досягнення учнів3. Володіння технологією проведення особистісно орієнтованого уроку4. Визначення освітніх, виховних і розвивальних завдань уроку5. Оволодіння змістом нових програм і підручників6. Використання активних методів навчання7. Раціональна єдність словесних, наукових і практичних методів навчання8. Уміння організувати роботу учнів протягом всього уроку9. Диференційована робота на уроці10. Зв’язок з раніше вивченим, досвідом, набутим учнем11. Формування вмінь учнів самостійно здобувати знання і застосовувати їх на практиці12. Формування вмінь і навичок в учнів працювати з першоджерелами13. Формування в учнів навичок самоконтролю14. Забезпечення вчителем мотивації навчання і розвиток пізнавального інтересу учнів15. Заохочення прагнень учнів знаходити свій спосіб роботи з навчальним матеріалом16. Здійснення індивідуального підходу до учнів в процесі навчання і виховання17. Використання міжпредметних зв’язків18. Організація позакласної роботи з предмета19. Здійснення роботи з профорієнтації учнів20. Організація роботи з невмотивованими учнями21. Володіння методикою проведення тематичного оцінювання22. Вивчення і впровадження ППД23. Оволодіння навичками вікової психології24. Використання аудіовізуальних засобів та відеотехніки25. Культура мовлення26. Реалізація комунікативного підходу до навчання27. Розвиток загальнонавчальних компетенцій учнів28. Знання типів і структури уроків29. Володіння технологією проведення особистісно орієнтованого уроку30. Використання ігрових елементів, методика проведення нетрадиційних уроків31. Самоаналіз уроку– потребую допомоги– достатньо володію– готовий поділитись досвідом. П.І. Б.1234567891011121314151617181920212223242526– потребую допомоги– достатньо володію– готовий поділитись досвідом. Діагностична карта підвищення рівня методичної кваліфікації вчителя. Загальна діагностична карта підвищення рівня методичної кваліфікації вчителів

pptx
Додано
14 липня 2018
Переглядів
1878
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку