Презентація "Рідкі кристали"

Про матеріал
Матеріал дає можливість ознайомити учнів з рідкими кристалами як специфічним станом термодинамічної системи, якому властиві риси як рідини (текучість), так і кристалу та їхнім застосуванням і значенням у житті людини
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МІНІ-Проєкт на тему:  «застосовування рідких кристалів»

Номер слайду 2

Мета: сформолювати загальне визначення рідких кристалів та ознайомитись із їхнім застосуванням у людському житті

Номер слайду 3

Відкриття рідких кристалів. Першим виявив рідкі кристали у 1888 році австрійський учений-ботанік Фрідріх Рейнітцер. Рейнітцер виявив, що вона має властивість подвійного променезаломлення. Це означає, що показник заломлення світла, тобто швидкість світла в цій фазі, залежить від поляризації. У кінці ХІХ — початку ХХ століття багато дуже авторитетних вчених вельми скептично ставилися до відкриття Рейнітцера і Лемана= нарешті, зовнішній вигляд зразків різних рідких кристалів при розгляді їх під мікроскопом виявлявся зовсім різним.

Номер слайду 4

особливості рідких кристалів. Рідкий кристал — проміжна фаза (мезофаза) між ізотропною рідиною і кристалічним твердим тілом. Поєднуючи властивості рідин та твердих тіл (плинність, анізотропія), рідкі кристали проявляють специфічні ефекти, багато з яких не спостерігаються у рідинах та твердих тілах. Загальна для всіх типів рідких кристалів властивість — подвійне заломлення світла, характерне для більшості твердих кристалів, за допомогою якої можна ідентифікувати мезоморфний стан. Другою властивістю, характерною для холестеричних рідких кристалів, є обертання площини поляризації.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Використання рідких кристалівІнформаційна техніка. Скло на рідких кристалах. Термографія. Рідкокристалічні індикатори. Рідкокристалічні дісплеї існує анізотропія механічних, електричних, магнітних та оптичних властивостей речовин цього класу.в оптиці, різних галузях електроніки, радіотехніки, обчислювальної техніки,

Номер слайду 7

Отже, рідки́й криста́л — специфічна термодинамічна фаза деяких речовин, якій властиві риси як рідини (текучість), так і кристалу (анізотропія властивостей).

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
19 грудня 2022
Переглядів
427
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку