Презентація "Ринок інформації особливості і проблеми розвитку"

Про матеріал
Презентація "Ринок інформації особливості і проблеми розвитку"Презентація "Ринок інформації особливості і проблеми розвитку"Презентація "Ринок інформації особливості і проблеми розвитку"Презентація "Ринок інформації особливості і проблеми розвитку"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ринок інформації: особливості і проблеми розвитку

Номер слайду 2

Сьогодні в усіх країнах незалежно від рівня економічного та розвитку відбувається структурну перебудову, що з зростанням інформаційного сектору економіки і манлива у себе значні соціальні, політичні та культурні суспільні зміни.

Номер слайду 3

Яскравим проявом цих тенденцій є значне збільшити кількість зайнятих інформаційної діяльністю, тобто діяльністю, пов'язаної з виробництвом, обробкою, зберіганням та поширенням інформації. У найрозвиненіших країнах, насамперед у США, частка працівників інформаційного сектору економіки у числі зайнятих вже перевищує 50 %. Внесок інформаційного сектора економіки в ВНП розвинутих країн, за оцінками, становить 10-25 %.

Номер слайду 4

Натомість ринок інформаційних товарів та послуг є сьогодні динамічно мерехтливим. Інформаційний бізнес, став однією з прибутковими перспективних, приваблює дедалі більше фірм. Інформаційні потреби різних рівнів ростуть все швидше, що розширює можливості інформаційного обміну, веде до появи дедалі нових інформаційних продуктів, стимулює розвиток всіх видів інформаційну діяльність

Номер слайду 5

Досвід дуже багатьох країн показує, що пріоритетне розвиток інформаційного виробництва, у силу стратегічного характеру інформаційних ресурсів у розвитку сучасного суспільства дозволило багатьом державам подолати величезний розрив щодо рівня економічного та розвитку проти розвинені країни. У зв'язку з цим вивчення інформаційного виробництва, і зокрема, ринку інформації та його особливостей, представляє сьогодні значний теоретичний практичним інтерес.

Номер слайду 6

Висновок Економіка інформації є порівняно новою сферою економічних досліджень. Різні підходи до вивчення інформації, як об'єкта економічного аналізу грунтуються в різних теоретичних положеннях. Ще кілька десятиріч тому поширена думка, що як щось невловиме і нематеріальне немає безпосередньо до економіки. Початок науково-технічної революції" і так званий інформаційний вибух докорінно змінили ставлення до продуктам інформаційну діяльність. Сьогодні відбувається своєрідний синтез крайніх точок зору пошуки істини дедалі більше ведуться посередині. У цьому неминуче використання знахідок і відкриттів, вчинених у інших наукових областях, більш-менш тісно межуючих із економікою й участі також вивчаючих феномен інформації.

Номер слайду 7

ПИТАННЯ ДО ГРУПИЯк ви вважаєте, чи може наша країна досягти високого розвитку економіки завдяки ринку інформації?Чи є ринок інформації вигідною програмою для малорозвинених країн?Чи може ринок інформації зашкодити розвитку економіки?

pptx
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
1609
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку