Презентація РМ Твір-роздум «Чи варті краса і молодість втраті душі?» за романом Оскара Вайлда "Портрет Доріана Грея""

Про матеріал
Даний матеріал містить складний план твору-роздуму та цитати для використання при написанні твору
Зміст слайдів
Номер слайду 1

01.02.2023 Класна робота. Розвиток мовлення №3 Твір-роздум «Чи варті краса та молодість втрати душі?» за романом Оскара Вайлда «Портрет Доріана Грея»

Номер слайду 2

планІ. Вступ. Про красу та молодість. (Що дає, як відносяться люди, яке має значення)ІІ. Основна частина1. Сходинки пороку Доріана Грея: А) усвідомлення своєї краси;Б) егоїзм та безсердечність (Сібіл Вейн)В) розпуста. Г) вбивство людини, друга. Д) страх. Г) убивство власної душі2. Чи вартий обмін розваг на власну душу3. Краса зовнішня та внутрішня(внутрішнє каліцтво)ІІІ. Висновок. Чи варті краса та молодість втрати душі?

Номер слайду 3

Цитати «Ледве скинувши оком на портрет, він мимохіть ступив крок назад і аж зашарівся од задоволення. У погляді його заіскрилася радість, немовби він уперше впізнав себе. Юнак стояв непорушний і зачудований, чуючи краєм вуха, що Голуорд звертається до нього, але не розуміючи слів. Свідомість своєї власної краси спала на Доріана, як одкровення. Він ніколи не помічав її раніше!»«Кожен живе, як хоче, і розплачується за це сам».«Знання згубно для любові. Тільки невідомість полонить нас. У тумані все видається незвичним».«Ми не виносимо людей з тими ж недоліками, що і у нас».«Перед красою і молодістю відкриті всі двері».«Ви завжди будете ставитися до мене з любов’ю. У ваших очах я втілення всіх тих гріхів, які у вас не вистачає сміливості зробити».«Молодий назавжди. Проклятий навіки».

Номер слайду 4

Розмір твору 3-3,5 сторінкиз використанням цитат. Бажано підібрати епіграф про душу, красу тощо

pptx
Додано
14 січня
Переглядів
374
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку