Презентація. Робота з деформованим текстом

Про матеріал
У презентації надано алгоритм роботи з деформованим текстом. Працюємо разом, самостійна робота, самооцінювання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Упорядкування деформованого тексту. Макарова Оксана Дмитрівна

Номер слайду 2

Текст – це зв´язне висловлювання, що складається з речень, об´єднаних темою, головною думкою та граматично

Номер слайду 3

Прочитай речення. Летів стриж. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Побачив гніздо і зайняв його. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася.

Номер слайду 4

2. Чи можна їх назвати текстом? Чому?Летів стриж. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Побачив гніздо і зайняв його. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася.

Номер слайду 5

3. Порушено зв´язок, незрозуміло зміст. Летів стриж. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Побачив гніздо і зайняв його. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася.

Номер слайду 6

4. Спробуйте встановити послідовність подій (що було спочатку, що відбувалося потім). Летів стриж. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Побачив гніздо і зайняв його. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася.

Номер слайду 7

5. Змініть порядок речень відповідно до змісту тексту. Запишіть текст у зошит. Летів стриж. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Побачив гніздо і зайняв його. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася.

Номер слайду 8

Летів стриж. Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Побачив гніздо і зайняв його. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася. Ластівка зліпила гніздо для пташенят.

Номер слайду 9

Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Побачив гніздо і зайняв його. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Летів стриж.

Номер слайду 10

Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка не розгубилася. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Летів стриж. Побачив гніздо і зайняв його.

Номер слайду 11

Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Летів стриж. Побачив гніздо і зайняв його. Ластівка не розгубила –ся.

Номер слайду 12

Разом вони вигнали стрижа з гнізда. Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Летів стриж. Побачив гніздо і зайняв його. Ластівка не розгубила –ся. Вона покликала на допомогу інших лас-тівок.

Номер слайду 13

Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Летів стриж. Побачив гніздо і зайняв його. Ластівка не розгубила –ся. Вона покликала на допомогу інших лас -тівок. Разом вони ви-гнали стрижа з гнізда.

Номер слайду 14

Ластівка зліпила гніздо для пташенят. Летів стриж. Побачив гніздо і зайняв його. Ластівка не розгубилася. Вона покликала на допомогу інших ластівок. Разом вони вигнали стрижа з гнізда.

Номер слайду 15

Попрацюй самостійно. Черепаха відчула тепло. Настала весна. Вона вже багато днів не пила і не їла. Тваринка прокинулась і вилізла з нори. Тому вирушила в дорогу.

Номер слайду 16

Оціни свою роботу!Я всезрозуміла!Мені требапопрацювати!

pptx
Додано
4 серпня 2022
Переглядів
4240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку