Презентація "Робота з дитячою книжкою"

Про матеріал
Подана презентація - чудова нагода показати дітям красоту українського літературного слова. Вміщено вірші відомих українських поетів про Україну. Мовний матеріал підкріплено ілюстраціями до творів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з дитячою книжкою. «Твори про Україну»

Номер слайду 2

Т. Шевченко «Садок вишневий коло хати»Садок вишневий коло хати,Хрущі над вишнями гудуть,Плугатарі з плугами йдуть,Співають ідучи дівчата,А матері вечерять ждуть. Сім’я вечеря коло хати,Вечірня зіронька встає. Дочка вечерять подає,А мати хоче научати,Так соловейко не дає. Поклала мати коло хати. Маленьких діточок своїх;Сама заснула коло їх. Затихло все, тілько дівчата. Та соловейко не затих.

Номер слайду 3

Ліна Костенко «Усе моє, все зветься Україна»Буває, часом сліпну від краси. Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–оці степи, це небо, ці ліси,усе так гарно, чисто, незрадливо,усе як є – дорога, явори,усе моє, все зветься – Україна. Така краса, висока і нетлінна,що хоч спинись і з Богом говори…

Номер слайду 4

Володимир Сосюра «Любіть Україну»Любіть Україну, як сонце любіть,як вітер, і трави, і води…В годину щасливу і в радості мить,любіть у годину негоди. Любіть Україну у сні й наяву,вишневу свою Україну,красу її, вічно живу і нову,і мову її солов’їну.

Номер слайду 5

Дмитро Павличко «Найкраще місце» Де найкраще місце на земліДе зелені хмари яворів. Заступили неба синій став,На стежині сонце я зустрів,Привітав його і запитав:– Всі народи бачиш ти з висот,Всі долини і гірські шпилі. Де ж найбільший на землі народ?Де ж найкраще місце на землі? –Сонце усміхнулося здаля:– Правда, все я бачу з висоти. Всі народи рівні. А земля. Там найкраща, де вродився ти!Виростай, дитино, й пам’ятай: Батьківщина – то найкращий край!

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

pptx
Додано
22 листопада 2022
Переглядів
1389
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку