Презентація призначена для професії Кухар, Кондитер. Коротка історія створення Інтернету, вказані позитивні і негативні сторони Інтернету. Цілі, які кухар, кондитер може використати для себе Інтернет.
Пройдемо тести в програмі Kahoot. Повторимо, як створився Інтернет. Визначимо яка роль Інтернету для професії кухар, кондитер.
Номер слайду 3
Мережа мереж Інтернет — всесвітня система взаємосполучених комп'ютерних мереж.Інтернет складається з мільйонів локальних і глобальних приватних, публічних, академічних, ділових і урядових мереж, пов'язаних між собою з використанням різноманітних дротових, оптичних і бездротових технологій.
Номер слайду 4
1962 рік Джозеф Ліклайдер (1915-1990), керівник Агентства передових дослідницьких проектів США висловив ідею Всесвітньої комп'ютерної мережі. 1969 рік Міністерство оборони США започаткувало розробку проекту, який мав на меті створення надійної системи передачі інформації на випадок війни. Агентство запропонувало розробити для цього комп'ютерну мережу. Ця мережа була названа ARPANET.
Номер слайду 5
Позитивні сторони Інтернету Спілкування без меж в реальному масштабі часу. Оперативний глобальний пошук інформації. Передача файлової інформації без використовування зовнішніх носіїв.Інтернет - торгівля і банківські операції. Можливість дистанційної освіти. Додаткові робочі місця. Системи оперативного опитування соціологічного або іншого. Розподілені розрахунки.
Номер слайду 6
Негативні сторони Інтернету Розваги. Підміна реального спілкування віртуальним. Погіршення креативної здатності. Шкода здоров'ю. Розповсюдження комп'ютерних вірусів. Розповсюдження нелегальної інформації. Можливість невірогідності інформації. Порушення авторських прав. Відносна незахищеність електронних грошей. Електронний спам. Вторгнення в особисте життя. Висока вартість послуг провайдерів.
Номер слайду 7
Сучасний кухар - це всебічно розвинена, інтелігентна, творча людина. У складних умовах ринкової економіки комп'ютер став вірним, надійним помічником, «колегою», «другом» і «компаньйоном» кухарю.
Номер слайду 8
1. Пошук інформації2. Повідомлення про професійні конкурси3. Оформлення замовлень4. Проведення розрахунків. Для яких цілей кухар, кондитер може використати для себе Інтернет
Номер слайду 9
Програма « Сиріус – ресторан » для обміну інформацією між кухарем та офіціантом.
Номер слайду 10
Програма « Технологічна картка »Створена в допомогу технологам підприємств громадського харчування і виявиться незамінною при складанні технологічних карт і калькуляційних карток страв і кулінарних виробів. Всі дані про сировину (продукти) зберігаються у вбудованій базі даних, яку користувач програми може самостійно поповнювати і редагувати.
Номер слайду 11
Після складання технологічної карти у відповідності з діючою на підприємстві рецептурою натисненням однієї кнопки генеруються готові для роздруківки документи. При необхідності в готові документи можна внести зміни. Програма «Технологічна картка»
Номер слайду 12
Дистанційне навчання. Мережеві професійні спільноти. Доступні інтернет-технологіїПоширення передового кухарського досвіду. Реклама підприємства. Рецепти страв. Міжнародний обмін досвідом. Кулінарні відеоблоги. Кухар +комп'ютер=