Презентація "Роль родинної соціалізації особистості в сучасному суспільстві

Про матеріал
Презентація спрямована на допомогу вчителю у підготовці до батьківських зборів. Її мета - надати допомогу молодим батькам у навчанні та вихованні дітей та успішної соціалізації дітей в умовах сьогодення.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Роль родинної соціалізації особистості в сучасному суспільствіВчитель початкових класів Павелко Світлана Григорівна

Номер слайду 2

Роль родини у процесі соціалізації особистостіПерший досвід соціальної поведінки; У родині дитина набуває соціального досвіду впевненої поведінки;У сім’ї зміцнюють здоров'я дитини, розвивають його задатки і здібності, закладають риси характеру;діти прилучаються до праці, вибирають професію.

Номер слайду 3

Аналіз соціального впливу на особистість40% - сім’я20% — школа30% — засоби масової інформації10% - вулиця

Номер слайду 4

Первинна соціалізація, яка відбувається в сім’ї, залишає слід на все життя. Якщо ж діти не отримують правильних орієнтирів, не привчаються до того, щоб турбуватись про інших і в першу чергу про своїх батьків, які дали їм життя, викохали та випестували, то виникає ще одна педагогічна проблема сім’ї - байдужість дітей до своїх батьків.

Номер слайду 5

Особливості соціалізації в сім'їсоціально-демографічна структура сім'ї; превалюючий психологічний клімат;тривалість і характер спілкування з дітьми;психолого-педагогічна культура батьків;зв'язок сім'ї з іншими спільнотами (школою, родичами тощо);матеріально-побутові умови.

Номер слайду 6

Педагогічні проблеми сучасної молодої сім’їНуклеаризація;послаблення родинних зв’язків, урбанізація;зміна стандартів поведінки;зменшення кількості дітей у сім’ї, орієнтація на одну дитину ;збільшення кількості та складнощів побутових проблем;зниження віку молодят та збільшення кількості розлучень;

Номер слайду 7

Види неправильного виховання. Гіпопротекція. Прихована гіпопротекція. Потураюча. Гіперпротекція. Домінуюча. Потураюча. Емоційне відкидання. Умови підвищеної моральної відповідальностіСуперечливе виховання

Номер слайду 8

Стилі виховання. Авторитетний стиль. Авторитарний стиль. Ліберальний стильІндиферентний стильтвердий контроль,теплі відносини високий рівень контролю, холодні відносини низький рівень контролю теплі довірчі відносини. Низький рівень контролю, відсутність теплоти

Номер слайду 9

Висновок. Таким чином, сім’я є основним чинником формування свідомості дитини, її світогляду. Від матері до доньки. Від батька до сина.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Ковтуновська Галина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Балко Лідія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
5 лютого 2019
Переглядів
4102
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку