Презентація: "Роль сім’ї у вихованні культури поведінки дитини "

Про матеріал
1. Всебічний розвиток людини 2. Ст. 59 Закону України «Про освіту» 3. Родинне виховання 4. Проблема сім’ї та вплив сімейного виховання на формування особистості дитини 5. Виховання дитини слід розпочинати в ранньому віці
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Черняк Валерія Володимирівна,практичний психолог. Роль сім'ї у вихованні культури поведінки дитини

Номер слайду 2

«Посієш вчинок — пожнеш звичку, посієш звичку — пожнеш характер,посієш характер — пожнеш долю»народна мудрість

Номер слайду 3

сім’я школа  суспільство. Формування особистості

Номер слайду 4

Мета виховання :

Номер слайду 5

ст. 59 Закону України «Про освіту» зазначається: «Виховання в сім’ї є першоосновою розвитку дитини як особистості» «Батьки і особи, які їх заміняють, зобов’язані: постійно дбати про фізичне здоров’я, психічний стан дітей, створювати належні умови для розвитку їх природних здібностей; сприяти здобуттю дітьми освіти у закладах освіти або забезпечувати повноцінну домашню освіту відповідно до вимог щодо її змісту, рівня та обсягу…»

Номер слайду 6

У нормальній сімейній обстановці дитина виростає :доброзичливою, гуманною, врівноваженою, здатною до співчуття, оптимістичною, з почуттям гумору, має тверді етичні правила, дотримується загальнолюдських цінностей

Номер слайду 7

"Любов і згода, що панують у родині, роблять життя дитини приємним і щасливим і закладають основи для розвитку у дітей доброї вдачі, що є однією з передумов щасливого життя у зрілому віці.”( Г. Ващенко)Поведінка самих батьків та злагода в родинному житті:

Номер слайду 8

Ребенок учится тому,Что видит у себя в дому. Родители – пример ему. Кто при жене и детях груб,Кому язык распутства люб,Пусть помнит, что с лихвой получит. От них все то, чему их учит. (Себастьян Брандт)

Номер слайду 9

pptx
Додано
10 лютого 2021
Переглядів
1274
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку