Презентація "Роль учнівського самоврядування в організації національно-патріотичного виховання"

Про матеріал
На сьогодні учнівське самоврядування посідає особливу роль, оскільки це і є майбутні лідери України. У кожній школі кожного міста нашої країни працює учнівське самоврядування за індивідуальною моделлю і концепцією. Я пропоную свій досвід: учнівське самоврядування - це засіб формування громадянина - патріота України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальноосвітня школа №9 І-ІІІ ступенів міста Ізмаїл Ізмаїльського районуодеської областіРоль учнівського самоврядування в організації національно-патріотичного виховання 

Номер слайду 2

Патріотизм – серцевина людини, основа її активної позиції В. О. Сухомлинський. Якщо буде світло в душі, буде краса в людини. Якщо є краса в людини, буде гармонія в домі. Якщо є гармонія в домі, буде порядок у нації. Якщо є порядок у нації, буде мир у світі.

Номер слайду 3

Концепція національно-патріотичного виховання Формування громадянина - патріота України, підготовленого до життя, з високою національною свідомістю, виховання громадянина, здатного побудувати громадянське суспільство, в основу якого були б покладені та постійно втілювалися демократія, толерантність та повага до прав людини, набуває сьогодні особливого значення. Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що в моєму класі, школі, районі, місті, країні все мене стосується, все залежить від мене.

Номер слайду 4

НА СЬОГОДНІ УЧНІВСЬКЕ САМОВРЯДУВАННЯ ПОСІДАЄ ОСОБЛИВУ РОЛЬ, ОСКІЛЬКИ ЦЕ І Є МАЙБУТНІ ЛІДЕРИ НАШОЇ КРАЇНИ.

Номер слайду 5

ОТАМАНХорунжий Устрій Турбота. Пошук. Дозвілля. Книголюби. Молоде перо“Сонячна Січ”Структура Козацької Ради ЗОШ №9місто Ізмаїл

Номер слайду 6

Отаман. Забезпечує та контролює роботу роїв учнівського самоврядування. Хорунжий. Допомагає отаману у забезпеченні та контролі роїв учнівського самоврядування, веде протоколи засідань

Номер слайду 7

Устрій. Контроль за дотриманням внутрішнього розпорядку школи, правил для учнів, здійснення перевірки чергування учнів. Турбота. Організація благодійних акцій, трудових десантів; допомога маленьким козачатам; допомога ветеранам війни та праці, людям з інвалідністю

Номер слайду 8

Пошук. Вивчення історії та культури України; пропаганда та розвиток традицій рідного краю, проєктна діяльність. Молоде перо. Художнє оформлення заходів; випуск тематичних стіннівок; участь в шкільних та міських конкурсах.

Номер слайду 9

Книголюби. Контроль за шанобливим ставленням до шкільного майна та підручників; контроль за санстаном. Дозвілля. Організація дозвілля учнів через колективні творчі справи; допомога в організації шкільних заходів.

Номер слайду 10

У своїй діяльності Козацька Рада керується нормативно-правовими актами: Конституцією України, Загальної декларації прав людини, Конвенції ООН про права дитини, Законами України "Про освіту", "Про громадські організації", шкільним статутом . Метою Козацької Ради “Сонячна Січ” є розвиток соціальної та організаторської активності учнівської молоді шляхом залучення до демократичного управління. Задача: всебічно розвиватися, самовдосконалюватися, самореалізовуватися на благо собі, своїм ровесникам, своїй сім’ї, народу України.

Номер слайду 11

Повноваження Козацької Радиорганізація та проведення загальношкільних заходів;заохочення та нагородження кращих учнів школи (за певні досягнення в навчанні, при проведенні олімпіад, конкурсів, спортивних змагань за активну участь у громадській роботі тощо);організація чергування по школі;контроль за дотриманням правил школи та правил поведінки;проведення заходів з метою підтримання відповідного санітарного стану школи, її території;проведення благодійних акцій, виставок, концертів тощо.

Номер слайду 12

Символіка Козацької Ради. Герб – білий козацький хрест на червоному тлі із зображенням гетьманської булави та козацької шаблі як символів чесності та сміливості відповідно.

Номер слайду 13

Результати національно-патріотичного виховання Курінний стяг – полотно розміром 120х90 см із зображенням Гербу Козацької Ради на зеленому тлі. В геральдиці зелений колір – це символ надії, свободи, радості та здоров’я.

Номер слайду 14

Назва зразкового рою Козацької Ради “Сонячна Січ” – команда “Сміливі і Чесні” (СІЧ)   Гасло рою: Як будеш сміливим і чесним усюди, тебе шануватимуть, знатимуть люди. 

Номер слайду 15

Україна – єдина країна, Не шматуйте її, не трощіть! Ми не Захід і Схід - Ми – родина. Ми не Північ і Південь - Ми – рід!!!

Номер слайду 16

Підготувала. Косович АНАстасія Леонідівна, педагог-організатор. Загальноосвітньої школи №9І-ІІІ ступенів міста ІзмаїлІзмаїльського району. Одеської області

Номер слайду 17

Джерела:Інтернет-ресурсиhttps://nus.org.ua/news/mon-zatverdylo-novu-kontseptsiyu-patriotychnogo-vyhovannya/https://irenochka18.wixsite.com/pedorg/blank-fxa5c Вірш Марини Майоренко «Україна єдина»

pptx
Додано
3 серпня 2022
Переглядів
1133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку