Презентація: Розділ 3. Статути ЗСУ " Військові статути"

Про матеріал
Презентація розкриває поняття про військові статути, має в собі військову присягу та інформацію про бойовий прапор військової частини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розділ 3. статути збройних сил україни. Військові статути. Викладач «Захисту України» ДНЗ «Жашківський АТПЛ» Ірина Бойко

Номер слайду 2

ВІЙСЬКОВА ПРИСЯГАЯ, (прізвище, ім'я та по батькові), вступаю навійськовуслужбу і урочисто присягаю Українському народовізавжди бути йому вірним і відданим, обороняти Україну,захищати її суверенітет, територіальну цілісність інедоторканність, сумлінно і чесновиконувати військовий обов'язок, накази командирів,неухильно додержуватися Конституції України та законів. України, зберігати державну таємницю. Присягаю виконувати свої обов'язки в інтересахспіввітчизників. Присягаю ніколи не зрадити Українському народові!

Номер слайду 3

БОЙОВИЙ ПРАПОР ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ1. Бойовий Прапор військової частини Збройних Сил. України є символом честі, доблесті, слави і зобов'язує кожного військовослужбовця Збройних Сил України віддано служити Українському народові, мужньо, вміло і непохитно боронити. Українську державу, не шкодуючи свого життя.2. Бойовий Прапор військової частини є почесним знаком, що визначає особливості її бойового призначення, історії та заслуг і свідчить про належність військової частини до Збройних Сил. України.3. Бойовий Прапор після сформування військової частини вручається їй від імені Президента України представником, призначеним Міністром оборони України.

Номер слайду 4

Бойовий прапор військової частини4. Бойовий Прапор закріплюється за військовою частиною навесь час незалежно від зміни її найменування і номера. Зміни найменування військової частини вносяться до Грамоти Президента України, що видається під час вручення бойового Прапора.5. Бойовий Прапор завжди знаходиться зі своєю військовою частиною, а на полі бою - в районі бойових дій, в яких частина бере участь.6. У разі втрати Бойового Прапора командир військової частини і військовослужбовці, що є безпосередніми винуватцями цього, несуть відповідальність згідно із законом.

Номер слайду 5

Статути Збройних сил україни це зведення законів військової служби, які лежать в основі повсякденного життя, виховання, навчання та бойової діяльності військ. Вони роз’ясняють, як воїн має нести військову службу і навчатися військової справи, якими морально-бойовими якостями він повинен володіти, щоб бути надійним та умілим захисником Батьківщини.

Номер слайду 6

Статути збройних сил українизобов’язують військовослужбовців сумлінно виконувати військовий обов’язок, вивчати військову справу, бойову техніку і зброю, запам’ятовувати все, чого навчають командири, зразково виконувати показані їм військові прийоми. Положення і вимоги статутів є обов’язковими для всіх військовослужбовців Збройних сил України.

Номер слайду 7

Статути Збройних сил україниподіляють на загальновійськові та статути родів військ. До загальновійськових статутів належать: Статут внутрішньої служби ЗСУ; Дисциплінарний статут ЗСУ; Статут гарнізонної та вартової служб ЗСУ; Стройовий статут ЗСУ.

Номер слайду 8

Статут внутрішньої служби ЗСУ визначає права та обов’язки військовослужбовців і взаємовідносини, правила внутрішнього порядку у військовій частині та її підрозділах.

Номер слайду 9

Дисциплінарний статут ЗСУ висвітлює сутність військової дисципліни, обов’язки військовослужбовців, а також військовозобов’язаних та резервістів під час проходження зборів; види заохочень та стягнень, а також порядок подання і розгляду заяв і скарг.

Номер слайду 10

Статут гарнізонної та вартової служб ЗСУ розкриває організацію і порядок несення цих служб, права і обов’язки осіб, яких залучають для несення цих служб.

Номер слайду 11

Стройовий статут ЗСУ визначає стройові прийоми й рухи без зброї та зі зброєю; строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах; обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до стройового навчання тощо.

Номер слайду 12

Емблема та прапор збройних сил україни

pptx
До підручника
Захист Вітчизни (рівень стандарту) 10 клас (Пашко К.О., Герасимів І.М., Щирба Ю.П., Фука М.М.)
Додано
30 травня 2022
Переглядів
7566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку