Презентація "Розмноження рослин"

Про матеріал
Допомога вчителю під час дистанційного навчання. Презентація до уроку з курсу "ЯДС" за підручником Воронцової Т.В., Пономаренко В.С.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Розмноження рослин Бджоли, комахи, метелики, джмелі збирають із квіток солодкий сік — нектар. Крім нектару, у квіток є пилок. Коли комаха сідає на квітку, пилок потрапляє на її тіло. Комаха перелітає до іншої квітки і переносить на неї пилок. Так відбувається запилення. Бджіл, метеликів, джмелів називають комахами-запилювачами. Але не всі квіти яскраві, великі та мають запах. Тому багато квітів запилюються вітром. Вітер переносить жовтий пилок над посівами пшениці, вівса… Вітром запилюються і дерева: дуб, вільха, береза. А плоди захищають насіння та допомагають його переносити.

Номер слайду 2

Для проростання насіння потрібні такі умови: сонячне світло, тепло, вода, грунт, поживні речовини, повітря. Більшість рослин розмножується насінням. Із насінини (1) виростає паросток (2), з нього – доросла рослина (3). Вона цвіте (4), і утворюється плід (5), у ньому – нове насіння. Доросла рослина відмирає, а за сприятливих умов її насіння проростає, і цикл повторюється знову.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Дай відповіді на питання:1. За допомогою чого розмножується більшість рослин?2. Що спочатку виростає із насінини?3. Які умови потрібні насінині для проростання, росту і розвитку?4. Що/хто допомагає насінню пересуватися?

pptx
Додано
18 липня 2022
Переглядів
748
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку