Презентація "Як живляться зелені рослини"

Про матеріал
Допомога вчителю під час дистанційного навчання. Презентація до уроку з курсу "ЯДС" за підручником Воронцової Т.В., Пономаренко В.С.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Як живляться зелені рослини. Більшість рослин самі добувають собі їжу. Для цього рослинам потрібні вода та поживні речовини (всмоктуються коренем), вуглекислий газ (є в повітрі) і світло (сонячне або штучне). Під дією світла рослини перетворюють воду і вуглекислий газ на глюкозу (цукор), а в повітря виділяють кисень. Це явище називається фотосинтезом.

Номер слайду 2

Рослини своїми коренями вбирають з грунтуводу з розчиненими в ній поживними речовинами. Від кореня вода з поживними речовинами рухається по стеблу і надходить до інших органів.

Номер слайду 3

Рослини живляться не тільки речовинами, які вбирають із грунту. Вони і самі утворюють поживні речовини – цукор і крохмаль. Для цього рослинам, крім води і грунту, потрібен вуглекислий газ, повітря і сонячна енергія. Пам’ятай! Поживні речовини утворюються тільки на світлі!На світлі в рослин утворюються не лише поживніречовини, а й кисень. Рослини виділяють його в повітря.

Номер слайду 4

Частину утвореного цукру рослини використовуютьдля свого росту. Невикористані поживні речовини накопичуються в коренях, стеблах, плодах. Тварини і люди споживають рослини і таким чином добуваютьдля себе необхідні поживні речовини. Дай відповіді на питання:1. Що потрібно рослинам у якості їжі?2. Що називають фотосинтезом?3. За допомогою якого органа рослини поглинають вуглекислий газ і виділяють кисень?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глушко Тетяна Василівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 липня 2022
Переглядів
2072
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку