Презентація "Розрізняю протилежні за значенням дієслова"

Про матеріал
Презентація «Розрізняю протилежні за значенням дієслова» призначена до уроку української мови в 2 класі за підручником «Українська мова та читання» (частина І) К. Пономарьової . Матеріал допоможе учням краще засвоїти матеріал уроку за даною темою. Презентація яскраво оформлена, містить різноманітні матеріали та допомагає вчителю краще організувати урок, урізноманітнити його, зробити цікавим та доступним.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розрізняю протилежні за значенням дієслова Урок української мови 2 клас

Номер слайду 2

Хвилинка психологічного настрою Щоб урок нам розпочати, Треба разом промовляти: « Я уважний і серйозний, Хоч іще малого зросту. Зараз з силами зберусь, Я нічого не боюсь. Впевнений, кмітливий я, Хочу отримати знання»

Номер слайду 3

Гра «Так чи ні» 1. Дієслово називає дію предмета (так) 2. Дієслово відповідає на питання який ?(ні) 3. Слово НАВЧАЄ –це іменник? (ні) 4. ЖИВУТЬ і МЕШКАЮТЬ – це близькі зазначенням дієслова? (так)

Номер слайду 4

Хто що робить ? Учитель лікує Продавець мурує Лікар малює Муляр вчить Маляр продає

Номер слайду 5

Каліграфічна хвилинка В в вв ві ід дп поч чин нок відпочивати

Номер слайду 6

Як ви любите відпочивати ?

Номер слайду 7

Ми Прочитай розповідь . Заміни виділені дієслова на протилежні за значенням. Ми розлучилися біля входу в мотузковий парк. Продали квитки і закінчили маршрут. Інструктор веселими жартами опускав нам настрій.

Номер слайду 8

Порівняй тексти . Поясни, яка з розповідей є більш правдивою? Ми зустрілися біля входу в мотузковий парк. Купили квитки і розпочали маршрут. Інструктор веселими жартами піднімав нам настрій.

Номер слайду 9

ВИСНОВОК Розлучилися – зустрілися; продали – купили; закінчили –розпочали; опускав- піднімав. Це дієслова протилежні за значенням .

Номер слайду 10

Гра -" Н А В П А К И ". Гра -" Н А В П А К И " Добери слова протилежної дії - підняти - - бігти - - шуміти - - рости - - летіти -

Номер слайду 11

Гра «Протилежності» До слів лівого стовпчика доберіть протилежні за значенням з правого. Запишіть парами. Говорити будувати Руйнувати продавати Купувати мовчати  

Номер слайду 12

Я вмію сам… Випишіть слова протилежні за значенням. Ластівка день починає, а соловей кінчає. Сміливий там знайде, де боягуз загубить. Згода дім будує, а незгода руйнує.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Косаревич Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
6 лютого 2022
Переглядів
2979
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку