Презентація "Розв'язування рівнянь з параметрами"

Про матеріал
Познайомити учнів з поняттям параметра в математиці, з алгоритмом розв'язування лінійного рівняння з параметром; заохочувати учнів займатись аналогією та порівнянням, що сприятиме розвитку інтелектуальних і творчих здібностей учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгебра - 7

Номер слайду 2

На екзамені з математики (НМТ) часто пропонуються задачі з параметрами, розв’язання яких викликає певні труднощі. Формулювання задачі з параметром не виходить за межі шкільної програми і для її розв’язання не потрібні якісь спеціальні знання.

Номер слайду 3

«Параметр – це фіксоване число чи невідоме?»

Номер слайду 4

Параметр має двоїсту суть. По-перше, параметр, будучи фіксованим числом, дає можливість оперувати з ним як з числом; по-друге, параметр – невідоме число, що вимагає проведення відповідних досліджень.

Номер слайду 5

Розглянемо алгоритм розв’язування лінійного рівняння з параметрами.

Номер слайду 6

1. 3 · х = b х = b/3, b – параметр. 2

Номер слайду 7

Будь-яке лінійне рівняння, яке розв’язується відносно невідомого х, якщо перенести всі доданки, які містять х, в ліву частину рівняння, а доданки, які не містять х – в праву, зводиться до рівняння виду kx = c.

Номер слайду 8

34

Номер слайду 9

Кожна задача, яку я розв’язував, ставала правилом, яке використовувалось пізніше для розв’язування інших задач. Р. Декарт 5

Номер слайду 10

Робота в групах

Номер слайду 11

Розв’яжіть рівняння, вважаючи за невідоме х:ах – 1 = х + а;2) aх + аb = ac;3) ax – b = x – a;4) a^2x + 1 = a + ax/Тренувальні вправи

Номер слайду 12

Домашнє завдання: Вивчити алгоритм розв’язування лінійних рівнянь з параметром.2) Розв’язати рівняння: а) (а – с)х = d – b;б) 4mx = 3n;в) ax + x = a² + 2a + 1.

pptx
Пов’язані теми
Алгебра, 7 клас, Презентації
До підручника
Алгебра 7 клас (Мерзляк А.Г., Полонський В.Б., Якір М.С.)
До уроку
Лінійне рівняння з однією змінною
Додано
8 лютого
Переглядів
660
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку