Презентація "Розв'язування вправ. Звичайні дроби"

Про матеріал
Презентація до уроку математики в 5 класі з теми "Розв'язування вправ. Звичайні дроби"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування вправ. Звичайні дроби. Сіра Світлана Миколаївна учитель математики Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів Математика 5 клас

Номер слайду 2

Мета уроку Узагальнити і систематизувати знання, вміння і навички учнів у розв'язуванні вправ з теми «Звичайні дроби»; розвивати пам`ять, логічне мислення, вміння застосовувати набуті знання на практиці; виховувати цікавість до математики, увагу, наполегливість, самостійність.

Номер слайду 3

Таблиця оцінювання. Вид роботи. Домашнє завдання. Займи позицію. Мозкова атака. Роль математики. Хто швидше. Логічні задачіМаксимальнийбал22по 13113 Отримані бали

Номер слайду 4

Перевірка домашнього завдання: (самоперевірка)№ 797. Мама заготовила на зиму вишневе і полуничне варення. Кількість баночок з полуничним варенням становить 11/5 кількості баночок з вишневим варенням. Скільки всього баночок заготовила мама, якщо полуничне варення містилось у 121 баночці?Вишневе – ? б. Полуничне – 121 б. – Розвʹязання.1) 121 : 11· 5 = 55 (б.) – з полуничним варенням;2) 121 + 55 = 176 (б.) – всього варення. Відповідь: 176 баночок.

Номер слайду 5

Інтерактивна технологія «Займи позицію» Вірите ви, що …1. Знаменник дробу показує – на скільки частин поділено ціле. 2. Риска дробу означає дію множення.3. Дріб, у якого чисельник більший від знаменника називається правильним. 4. Із двох дробів з однаковими знаменниками більший той, у якого чисельник більший.5. Щоб виділити цілу частину з неправильного дробу, треба знаменник дробу поділити на чисельник дробу.6. Щоб знайти дріб від числа, треба дане число поділити на знаменник дробу і помножити на чисельник дробу.

Номер слайду 6

Відповідь: 100101.

Номер слайду 7

Інтерактивна вправа «Мозкова атака»1. Порівняйте дроби: 2. При яких натуральних значеннях дріб буде правильним: а) б)

Номер слайду 8

Інтерактивна вправа «Мозкова атака»3. Знайди цілу і дробову частину неправильного дробу:4. Перетворіть мішане число у неправильний дріб:

Номер слайду 9

Третій етап « Пізнавальний» Саме слово «дріб» з`явилося в Київській Русі в VIII столітті. Воно походить від дієслова «дробити, розділяти на частини». Для назви дробів наші предки використовували спеціальні слова. Наприклад, 1/2 позначалася як половина або полтина, 1/4 - четь, 1/8 - полчеть, 1/16 - полполчеть і так далі. Повна теорія дробів, мало чим відрізняється від сучасної, була викладена в першому підручнику з арифметики, написаному в 1701 році Леонтієм Пилиповичем Магницким. 

Номер слайду 10

Практикум «Роль математики» (робота в парах)1). Українська література   Перший вірш «Надія» Леся Українка написала у віці, що становить 3/14 її життя. У скільки років Леся Українканаписала свій перший вірш, якщо вона прожила 42 роки?2). Географія Із 640 найважливіших культурних рослин земної кулі 5/8походять із Азії. Скільки культурних рослин походять з Азії?3). Біологія Маса мозку дорослої людини приблизно 1400 г, а масамозку семирічної дитини становить 4/5 від маси мозкудорослої людини. Яка приблизна маса мозку семирічноїдитини?

Номер слайду 11

Фізкультхвилинка. Руки в сторони та вгору — На носочки піднялись. Підніми голівку вгору — Й на долоньки подивись. Присідати ми почнемо, Добре ноги розімнемо. Раз — присіли, руки прямо. Встали — знову все так само. Повертаємося вправно, Все виконуємо гарно. Вліво-вправо повернулись І сусіду усміхнулись.

Номер слайду 12

Четвертий етап «Хто швидше»Варіант 11. ( 2 б.) При якому a виконується рівність:= 2 ?2. ( 4 б.) Кількість дівчат у хорі складає 2 кількості хлопців. На скільки більше дівчат у хорі , ніж хлопців, якщо дівчат 24 ?3. (5 б.) При яких натуральних значеннях дріб дорівнює 3.

Номер слайду 13

Четвертий етап «Хто швидше»Варіант 21. ( 2 б.) При якому b виконується рівність: = 3 ?2. ( 4 б.) Довжина прямокутника складає 1 його ширини . На скільки більша довжина прямокутника за ширину, якщо вона складає 49 см ?3. ( 5 б.) При яких натуральних значеннях дріб дорівнює 2?

Номер слайду 14

Пʹятий етап «Логічні задачі»1. У вас було шість яблук. Половину ви віддали своєму брату. Скільки яблук у вас залишиться? 2. Двоє грили в шахи 2 години. Скільки часу грав кожний? 3. Над річкою летіли 1 голуб, 1щука, 2 синиці, 2 стрижі, 5 чайок. Скільки птахів летіло?

Номер слайду 15

Підсумок уроку Прийом «Мікрофон»  Що нового ви дізналися на сьогоднішньому уроці? Чи досягли ми поставленої мети? Що вам найбільше сподобалося під час уроку?

Номер слайду 16

Домашнє завдання. Оцінювання § 21 – 23, № 755, 769. 

pptx
Додано
15 лютого 2020
Переглядів
2102
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку