Презентація "Розв'язування задач". Урок 1.

Про матеріал
Матеріали до уроку математики для 6класу з теми: "Розв'язування задач. Урок 1." будуть корисні для вчителів, які проводять дистанційні онлайн-уроки, допоможуть унаочнити навчальний матеріал. Презентацію можна використовувати учням, як конспект при виконуванні домашніх завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування задач за допомогою рівнянь

Номер слайду 2

Задача1. Галина і Марічка зібрали 24,6 кг полуниць, причому Галинка зібрала на 4,8 кг менше, ніж Марічка. Скільки кілограмів полуниць зібрала кожна дівчинка?Розв'язання:х+4,8+х= 24,6х+х=24,6-4,82х= 19,8х= 9,9х= 9,9(кг)- зібрала Галинках+4,8=14,7(кг)- зібрала Марічка. Відповідь: 9,9 кг; 14,7кг. Дано: Г х 24,6 М х+4,8

Номер слайду 3

Задача2. Сумарна маса фрекен Бок, Карлсона та Малюка дорівнює 174 кг. Маса Малюка в 4 рази менша, ніж маса фрекен Бок, і на ЗО кг менша, ніж маса Карлсона. Знайдіть масу кожного з. них. Дано:ф Б. 4х. К. х+30 174 М. х. Розв'язання:4х+х+30+х=1744х+х+х=174-306х=144х=144:6х=24х=24(кг)- маса Малюка. Маса Карлсона 24+30=54 кг. Маса фрекен Бок 4*24=96 кг. Відповідь: 96 кг, 54 кг, 24кг

Номер слайду 4

Задача3. Периметр прямокутника дорівнює 12,8 см, а одна з його сторін на 2,4 см менша від другої. Знайдіть площу прямокутника. Розв'язання: Р=(х+2,4+х)*2=12,8(х+2,4+х)*2=12,8(2х+2,4)*2=12,84х+4,8=12,84х=12,8-4,84х=8 Х=8:4х=2(см)- Іст.2+2,4=4,4(см)-ІІст. S =2*4,4=8,8 см2 Відповідь: 8,8 см2х+2,4хІст. - х смІіст. - (х+2,4)см. Р=12,8 см. S -?

Номер слайду 5

Дякую за увагу!

pptx
Додано
25 квітня 2020
Переглядів
980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку