Презентація " Розв'язування задач за допомогою рівнянь"

Про матеріал
Презентація до уроку з математики "Розв'язування задач за допомогою рівнянь" з використанням краєзнавчого матеріалу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування задач за допомогою рівнянь (математика, 6 клас) Презентацію підготувала: вчитель математики Диканської ЗОШ І – ІІІ ст. Сулима В.І.

Номер слайду 2

Ласкаво запрошуємо до Диканьки! У боротьбі за віру, честь і волю Диканський край уславивсь на віки. І лиш тепер знайшов щасливу долю, Яку весь час шукали козаки.

Номер слайду 3

Тема уроку: Розв'язування задач за допомогою рівнянь. Культурологічна лінія: “Люби і знай свій рідний край!” Математика цікава тоді, коли дає поживу нашій винахідливості й здатності до міркувань. Д.Пойа

Номер слайду 4

Повторимо етапи розв'язування задач, за допомогою рівнянь Перевірка Розв'язування рівняння Складання рівняння Введення змінної Аналіз умови задачі

Номер слайду 5

На південній околиці Диканьки під лісом виділяється білокам'яна ротондальної форми Миколаївська церква Саме В.П.Кочубей започаткував розбудову князівської садиби, створивши тут чудовий природно – архітектурний ансамбль –найбільший на Полтавщині і один з кращих на Україні.

Номер слайду 6

Троїцька церква – єдина в Україні пам'ятка архітектури, тісно пов'язана з творчістю М.В.Гоголя, який часто бував у ній і змалював у повісті "Ніч перед Різдвом". Загадкове,нам знайоме, В ньому є щось невідоме, його треба розвязати, тобто корінь відшукати. Кожен легко, без вагання Відповість, що це - …

Номер слайду 7

Тріумфальна арка є історичним символом Диканьки, побудована як парадний в’їзд до садиби Кочубеїв на честь приїзду Олександра І. Олександр І наближався до Диканьки зі швидкістю, на 5,5 км більшою, ніж планував і дістався місця призначення за 1,5 години. Дуже йому вже хотілося побачити цей чудовий край. З якою швидкістю він планував їхати до Кочубея, якщо за планом він мав дістатися Диканьки за 2 години.

Номер слайду 8

Бузковий гай є унікальною пам"яткою садово - паркового мистецтва Знайти площу Бузкового і Ялинового гаїв, якщо площа Бузкового гаю на 2,5 га менша ніж площа Ялинового гаю, а разом вони займають площу 6,5 га.

Номер слайду 9

Парасоцький ліс - це ботанічна пам’ятка природи Фауністичний комплекс Парасоцького лісу нараховує майже 151 вид хребетних. З них у 9,2 рази і у 4,2 рази більше птахів і ссавців відповідно,ніж земноводних, а також 7 видів плазунів. Скільки хребетних кожного виду мешкає в лісі?

Номер слайду 10

Ланцюжок горбів тягнеться у пересіченій розлогій балці між селами Писаревщина і Великі Будища Якщо до площі Фесенкових горбів додати 2,3 га, а потім знайдену суму збільшити у 2 рази, то отримаємо площу, яку займає Парасоцький ліс. Знайти площу Фесенкових горбів, якщо площа Парасоцького лісу займає 145 га.

Номер слайду 11

Троянівське водосховище - штучно створена водойма, заселена природною флорою та фауною Водосховище межує з Сербинським полем. Якого року стався бій на Сербинському полі між військами Мартина Пушкаря та Івана Виговського та битва між ворогуючими гетьманами П.Дорошенком та І. Брюховецьким. Бої відбулися з інтервалом в 10 років, а сума обох років 3326 років.

Номер слайду 12

Пивоварські ставки збереглися з кочубеївських часів Чотири товариша – Олег, Андрій, Ігор та Денис ловили рибу. Олег упіймав деяку кількість рибин, Андрій на 3 рибини менше, ніж Олег, Ігор – утричі більше, ніж Олег, а Денис удвічі більше, ніж Андрій.Усього вони впіймали 47 рибин.Скільки рибин упіймав кожен хлопець?

Номер слайду 13

Славляться оспівані О. С. Пушкіним у поемі "Полтава" вікопомні Кочубеївські дуби Скільки років “найстаршому” з дубів? Коли до половини його віку додати чверть віку та ще восьму частину його життя, отримаємо 700 років.

Номер слайду 14

Чернечі печери є залишками Великобудищанського Преображенського жіночого монастиря

Номер слайду 15

Загальна довжина річки Ворскла 464 кілометри, а її довжина в Диканському районі 19.7 кілометри. Загальна довжина річки Кратова Говтва 45 кілометрів, а її довжина в Диканському районі 6.3 кілометри. Домашнє завдання: скласти і розв'язати задачу, використовуючи дані. Давайте щодня милуватися надзвичайною природою рідного краю і берегти її. Не забувати про пам’ятки архітектури і природоохоронні об’єкти

ppt
Додано
24 березня 2020
Переглядів
1045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку