Презентація. Розвиток мовлення. Григорій Многогрішний - уособлення сили української людини.

Про матеріал
Запропонований матеріал презентації допоможе учням самоорганізовуватися до навчальної діяльності, удосконалювати вміння зв’язно висловлюватися в контексті змісту, формувати національну свідомість громадянина України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток мовлення. Проблема свободи й боротьби за своє визволення, активної життєвої позиції як вияву європейськості. Міні-твір «Григорій Многогрішний – уособлення сили української людини»Журавський ліцей Зноб-Новгородської селищної ради. Сумської областіБуянова Н. В.

Номер слайду 2

Рекомендації щодо складання міні-твору. Для того, щоб скласти творчу роботу, необхідно:✵ Визначити і розкрити проблему, яка випливає із його заголовка.✵ Дотримуватися обсягу твору.✵ Скласти план викладу матеріалу.✵ Слідкувати за логікою змісту і глибиною розкриття теми.✵ Врахувати власну й авторську позицію.✵ Зробити влучний висновок.✵ Уважно ставитися до мовного оформлення.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Міні-твір «Григорій Многогрішний — уособлення сили української людини»

Номер слайду 5

Назвіть справжні подвиги Многогрішного. * Він витримав тортури в НКВС, * у божевільні, * утік з «ешелону смерті», ставши легендою «про гордого сокола, про безумного сміливця» , * вижив у тайзі, врятував дівчину від дикого звіра.)

Номер слайду 6

Характеристика Григорія Многогрішного на основі тексту роману. Розумний - сміливий - витриманий - сильний – кмітливий - оптиміс - вдячний - з пошаною ставиться до матері, сестри й до інших жінок – чутливий - делікатний у сердечних справах – гордий - благородний – працьовитий.

Номер слайду 7

Інтерактивна вправа «Закінчіть речення»✵ Інформація на уроках за творчістю письменника змусила замислитися над…✵ Більш за все у творчості І. Багряного зацікавило…✵ Мені сподобався пригодницький роман, тому що…

pptx
Додано
25 січня 2023
Переглядів
2595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку