Презентація "Розвиток науки і техніки (к.XVIII- поч.XX ст") частина 2 "Розвиток науки"

Про матеріал
Презентація з всесвітньої історії для 9 класу "Розвиток науки і техніки (к.XVIII- поч.XX ст") частина 2 "Розвиток науки"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток науки і техніки (кінець ХVIII-початок ХХ ст.) Частина 2 Розвиток науки

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Дмитро Іванович Менделєєв відкрив у лютому 1869 року один з фундаментальних законів природи — періодичний закон хімічних елементів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дарвін створив теорію еволюції видів (історичного розвитку органічного світу Землі) шляхом природного відбору. В 1871 р. у книзі “Походження людини” обгрунтував гіпотезу про походження людини від мавпоподібного предка. Вчення Дарвіна і формування нової картини світу. Чарльз Дарвін(1809-1882)

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

З іменами таких видатних фізиків, як М. Склодовська-Кюрі (Польща), П. Кюрі (Франція), Н. Бор (Данія), Е. Резерфорд (Англія) пов’язані відкриття радіоактивності і дослідження в галузі атомного ядра. Наука. М. Склодовська-КюріП. КюріН. Бор. Е. Резерфорд

Номер слайду 11

В 1905 році Альберт Ейнштейн опублікував працю «До електродинаміки тіл», у якій було закладено основи теорії відносності . В 1916 році Ейнштейн опублікував узагальнення теорії відносності на неінерційні системи відліку, водночас будуючи теорію гравітації. А. Енштейн

Номер слайду 12

Наукові відкриття стали безпосередньою продуктивною силою, що зумовила якісні зміни в житті людини. Важливим у розвитку науки було те, що вона все тісніше стала співпрацювати з промисловістю, а нові наукові і технічні досягнення стали важливим рушієм у постійному покращенню життя людей.

pptx
Додано
4 травня 2020
Переглядів
6973
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку