Презентація «Розвиток пізнавальної діяльності учнів на уроках української мови та літератури шляхом впровадження інтерактивних методів і форм навчання.»

Про матеріал
Покращення письмової та усної грамотності учня, підтримка творчо здібних дітей, підвищення якості освіти і рівня зацікавленості до вивчення укр. мови та літ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Майстер-клас «Я роблю це так.»Вчителя української мови та літератури. КЗ «Скельківська ЗОШ І – ІІІ ст.» ВРР ЗО Тищенко Ірини Вікторівни

Номер слайду 2

Тема: «Розвиток пізнавальної діяльності учнів на уроках української мови та літератури, шляхом впровадження інтерактивних методів і форм навчання.»

Номер слайду 3

Мета: Підвищити інтерес учнів до вивчення української мови та літератури;Створити належні умови для розвитку творчих здібностей;Сприяти позитивній мотивації учнів до пізнавальної діяльності;Розвивати творчу діяльність та асоціативне мислення;Сприяти самореалізації та самовдосконаленні;Створити атмосферу співробітництва, а також взаємодії вчителя і учня.

Номер слайду 4

Очікувані результати: Покращення письмової та усної грамотності учня;Підтримка творчо здібних дітей;Підвищення якості освіти і рівня зацікавленості до вивчення української мови та літератури.

Номер слайду 5

Застосовую елементи таких технологій навчання: Колективно-групова;Інтерактивна;Ігрова;Формування критичного мислення.

Номер слайду 6

І. Організаційний етап1. Ваші очікування від майстер-класу.2. Позитивна настанова.

Номер слайду 7

ІІ. Актуалізація знань. Прийом «Снігова куля»Урок української мови, 9 клас. Тема: Складне речення та його ознаки. Завдання: По черзі, по одному слову продовжіть речення. Влітку на вулиці я зустріла …

Номер слайду 8

ІІІ. Мотивація навчальної діяльностіУрок української мови, 5 клас. Тема: Узагальнююче слово при однорідних членах речення. Завдання: Погляньте на речення і поставте пропущені розділові знаки. А життя було усюди і на землі і у воді і в повітрі. На землі у воді у повітрі усюди було життя.

Номер слайду 9

Перевірка:

Номер слайду 10

ІV. Опрацювання нового матеріалу. Урок української літератури, 5 клас. Тема: Григір Тютюник «Дивак». Завдання: Скласти сенкан за схемою.

Номер слайду 11

Сенкан – це неримований вірш з 5 рядків Схема. Тема (Іменник)Опис (2 прикметника)Дії пов'язані з цією темою (3 дієслова)Вираз з 4 слів (про тему)Синонім до теми (іменник)

Номер слайду 12

V. Закріплення знань. Українська література, 6 клас. Тема: Володимир Винниченко «Федько - халамидник». Щедрий на добро внутрішній світ героя Метод «Кола Вена» Федько Толик

Номер слайду 13

VІ. Підсумок уроку. Прийом «Мікрофон». Що сьогодні вам найбільше запам'яталось?Що сподобалось, чи навпаки?

Номер слайду 14

Дякую за співпрацю!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Майстер-класи
Додано
25 березня 2019
Переглядів
1576
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку