Презентація. Розвиток зв'язного мовлення. Годівничка для синички.

Про матеріал
Презентація на урок української мови онлайн. Умови дистанційного навчання спонукають організовувати роботу так, щоб забезпечити і мовленнєву діяльність і виконання практичних вправ. Саме на це і скерована ця робота. Застосовуйте анімаційні елементи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвитокзв’язногомовлення. Годівничка для синички

Номер слайду 2

Синиці голодом намлілись —така зима, така зима!.. Оце б у вирій полетіти,—так батьківщини ж там нема. Ліна Костенко

Номер слайду 3

Пташечка маленька,   Жвава, легкокрила,   У садочок взимку   Зрання прилетіла.   Тенькає завзято   Пташка невеличка.   Як цю гостю звати,   Знаєте?Знайдіть у вірші дієслова. Запишіть у зошит. Прочитай опис синички Синиця – невеличка за розміром пташка. Вона має жовтувато-зелену спинку, з широкою чорною смугою на грудях. Частина голови, боки і шия блискучо-чорні, крила сірувато блакитні. Хвіст у неї чорний. Довжина тіла досягає 13-16см. Живляться синиці комахами та їх личинками, насінням дерев, ягодами. Люблять м’ясо та сало, якими їх підгодовують люди. Синиці корисні птахи. Цілий рік вони знищують шкідників у лісах і садах.https://www.youtube.com/watch?v=B-h. SNHprgy. Er

Номер слайду 4

Яка пора року надворі?Чим ми можемо допомогти пташкам взимку?Чому синичок називають друзями саду?

Номер слайду 5

Ніколи не зробимо шкоди. Ми пташці у ріднім краюнехай звеселяють природу –співають для нас у гаю. Списати текст. Придумати заголовок. Надійшла зима. А пташки біля людського житла кружляють. До моєї годівнички прилетіла синичка. Вона спочатку погойдалася на ній. Потім почала дзьобати зерно. Наїлася й полетіла. За кілька хвилин дивлюся, а пташок уже дві. Ще й снігур кружляє. Дуже цікаво за ними спостерігати.

Номер слайду 6

МОЛОДЦІ! Будьте розумними!

pptx
Додано
20 січня 2021
Переглядів
402
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку