Презентація. Розвиток зв'язного мовлення. Годівничка для синички.

Про матеріал
Презентація до уроку розвиток зв'язного мовлення організує роботу на онлайн уроці. Розвиває мислення, мовлення, увагу, пам'ять. Удосконалить навичку читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвитокзв’язногомовлення. Годівничка для синички

Номер слайду 2

Синиці голодом намлілись —така зима, така зима!.. Оце б у вирій полетіти,—так батьківщини ж там нема. Ліна Костенко

Номер слайду 3

Пташечка маленька,   Жвава, легкокрила,   У садочок взимку   Зрання прилетіла.   Тенькає завзято   Пташка невеличка.   Як цю гостю звати,   Знаєте?Знайдіть у вірші дієслова. Запишіть у зошит. Прочитай опис синички Синиця – невеличка за розміром пташка. Вона має жовтувато-зелену спинку, з широкою чорною смугою на грудях. Частина голови, боки і шия блискучо-чорні, крила сірувато блакитні. Хвіст у неї чорний. Довжина тіла досягає 13-16см. Живляться синиці комахами та їх личинками, насінням дерев, ягодами. Люблять м’ясо та сало, якими їх підгодовують люди. Синиці корисні птахи. Цілий рік вони знищують шкідників у лісах і садах.https://www.youtube.com/watch?v=B-h. SNHprgy. Er

Номер слайду 4

Яка пора року надворі?Чим ми можемо допомогти пташкам взимку?Чому синичок називають друзями саду?

Номер слайду 5

Ніколи не зробимо шкоди. Ми пташці у ріднім краюнехай звеселяють природу –співають для нас у гаю. Списати текст. Придумати заголовок. Надійшла зима. А пташки біля людського житла кружляють. До моєї годівнички прилетіла синичка. Вона спочатку погойдалася на ній. Потім почала дзьобати зерно. Наїлася й полетіла. За кілька хвилин дивлюся, а пташок уже дві. Ще й снігур кружляє. Дуже цікаво за ними спостерігати.

Номер слайду 6

МОЛОДЦІ! Будьте розумними!

pptx
Додано
21 січня 2021
Переглядів
1624
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку