Презентація " Розвязування задач на формування фінансової компетентності у учнів 6 класу"

Про матеріал

Дана презентація містить задачі, які можна використовувати на уроках з математики у 6 класі, які формують у учнів фінансову компетентність при їх розвязуванні, так як ці задачі тісно повязані з життєвими ситуаціями.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета уроку: вчитися розумінню практичного вирішення фінансових питань при розв’язуванні задач

Номер слайду 2

Номер слайду 3

У магазині діє акція. Пакет чаю коштував 30грн, а нова ціна 24 грн. На скільки відсотків знизили ціну на чай?

Номер слайду 4

Група з 6 юнаків збирається на пікнік. Для приготування шашлику їм необхідно купити м'ясо за ціною 120 грн за кг із рахунку 350г сирого м’яса на одного. Скільки: 1)м’яса треба купити? 2)коштів треба заплатити? 3) коштів треба внести кожному?

Номер слайду 5

Підлога у кухні має розміри 3м і 4м. Під час ремонту її поверхню треба покрити кахелем. Одна плитка кахелю має розміри 0,2м і 0,3м, а 1 кахелю коштує 360 грн. Скільки треба заплатити за кахель?

Номер слайду 6

Автомобіль було застраховано на 50000грн із сплатою 0,5% щомісяця від суми страховки. Автомобіль потрапив у ДТП. Страхова комісія визначила збитки на 15% від суми страховки. Визначити: 1) страховий платіж 2) відшкодування у грн

Номер слайду 7

У Румунії чотири дні проживання в готелі коштуватиме на 20% дешевше, ніж у готелі Польщі. В Угорщині проживання коштує 1050 грн, що на 5% дорожче, ніж у Польщі. Яка вартість проживання в кожній країні окремо?

Номер слайду 8

Банк нараховує вкладнику 15% річних. Наприкінці першого року вклад разом з відсотками становив 2530 грн. Яку суму було покладено на депозит спочатку?

Номер слайду 9

Ви молодці!!!

ppt
Додано
11 липня 2018
Переглядів
1160
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку