Презентація "Рух - це життя" (5 клас)

Про матеріал
Презентація для учнів 5 класу по темі "Рух - це життя" з використанням різноманітних онлайн-вправ
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рух – це життя!Вчитель основ здоров’я Деревківського ЗЗСО І-ІІ ст. Бондаренко Ніна Василівна

Номер слайду 2

Обери свій смайлик

Номер слайду 3

https://www.youtube.com/watch?v=Lb. VVYubn7x. EПерейдіть за посиланням та зробіть зарядку для очей

Номер слайду 4

Онлайн -вправа «корисно- некорисно»Робота з дошкою Падлет. Виконайте завдання: вкажіть, які фізичні вправи ви виконуєте в школі?

Номер слайду 5

Розгляньте картинки. Чим відрізняється стан здоров’я тренованої і нетренованої людини? Давайте обговоримо

Номер слайду 6

Розгадайте кросворд та назвіть тему уроку

Номер слайду 7

Здоровий/нездоровий спосіб життя

Номер слайду 8

Прочитайте прислів’я, як ви їх розумієте?:- ранок зустрічай зарядкою, вечір проводжай прогулянкою.- Рухайся більше, проживеш довше. Відгадайте загадки про здоров’я:- щоб здоров’я добре мати, слід про нього добре…- у дворі щодня гуляти, повноцінно їсти й…- Я маю вітамінів тон із сто. Усі впізнали? Я…- Добре мити всі продукти, досхочу вживати…- Кажуть, щоб хвороб не знати, треба всім мене вживати. Тільки ж сльози проллєте, коли ви мене з’їсте.

Номер слайду 9

Зарядка, фізичні вправи, ходьба, біг повинні міцно ввійти в повсякденний побут кожного, хто хоче зберегти працездатність, здоров’я, повноцінне і радісне життя (Гіппократ)

Номер слайду 10

Рухова активність - це будь-які форми руху, що потребують енергії (ходьба, фізична робота, фізичні вправи, заняття спортом тощо).

Номер слайду 11

Види рухової активності: низька середня висока

Номер слайду 12

Види фізичної активності1. Кардіонавантаження 2. зміцнення м’язів

Номер слайду 13

Роби зарядку кожного ранку. Ранкова зарядка не навантажує серце й включає в себе нескладні рухи. Основна умова ранкової гімнастики – це легкість. Вправи покликані підбадьорити ваш організм, поліпшити настрій, позитивно вплинути на працездатність на уроках

Номер слайду 14

СПОРТ, Рухливі ігри – запорука вашого здоров’я!

Номер слайду 15

Руханкаhttps://www.youtube.com/watch?v=v. GAkqp. Iz. PI0

Номер слайду 16

Вправа «Активний і пасивний відпочинок» https://learningapps.org/3983521

Номер слайду 17

Практика здорового життя Надання першої долікарської допомоги в разі травматизму1. Першою допомогою в разі невеликої кровотечі є знезараження місця поранення розчином гідроген пероксиду та накладання на нього стерильної пов’язки або пластиру.2. У разі забоїв і розтягненні зв’язок потрібні охолодження тастягуюча пов’язка. Спочатку слід прикласти чисту серветку, змочену холодною водою, або поліетиленовий пакет з льодом, а потім — стягуючу пов’язку, щоб зменшити набряк і крововилив.3. Якщо трапилися вивихи, необхідно забезпечити нерухомість суглоба. Для зменшення болю до травмованого місця прикласти пакет з льодом або холодний компрес. У разі вивихів і переломів кісток треба негайно звертатися до медичної установи.

Номер слайду 18

Необхідно промити рану при її забрудненні, акуратно промокнути кров, осушити рану стерильним бинтом або марлею, а також обробити краї порізу антисептиком, зеленкою або йодом, не допускаючи попадання даних засобів на пошкоджені тканини. Після цього необхідно накласти чисту пов'язку і приклеїти її медичним пластиром.

Номер слайду 19

Назвіть одну нову річ, яку ви дізналися сьогодні на уроці. Опишіть хорошу ідею, яку ви почули сьогодні. Як ви будете застосовувати те, що вивчили?

Номер слайду 20

Домашнє завдання: 1) Опрацювати §4 (ст. 15-20).2) Дати письмово відповіді на питання на сторінці 20, завдання №1 3) Скласти сенкан по вивченій темі уроку (за бажанням). Сенкан буде озвучений на слідуючому уроці.

pptx
Додано
6 листопада 2023
Переглядів
371
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку