Презентація " Рух води в Світовому океані."

Про матеріал
Презентація на тему " Рух води в Світовому океані." Презентація містить поясненння різних видів руху води: вітрові хвилі,течії,припливи та відпливи та цунамі.Дана презентація містить схеми, пояснення визначень та відео.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РУХ ВОДИ В СВІТОВОМУ ОКЕАНІПідготувалавчитель географіїПовстинської зш І-ІІ ст. Тяло Світлана Василівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ВІТРОВІ ХВИЛІ Вітрові хвилі — коливальні рухи води, що викликані енергією вітру при його прямій дії на її поверхню. Розміри хвиль знаходяться в прямій залежності від швидкості і довжини розгону вітру, часу його дії на водну поверхню, розмірів водного простору, що охоплений вітром і глибини водойми.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

ЦУНАМІ Цуна́мі - хвилі, довжиною більше 500 м, які утворюються в морі чи в океані зазвичай внаслідок землетрусів чи вивержень вулканів на дні Світового океану (або падіння астероїду тощо) й охоплюють усю товщу води. На глибокій воді цунамі поширюється зі швидкістю кількасот кілометрів на годину й зазнає незначних втрат енергії. https://www.youtube.com/watch?v=_t. GSWDcm7 HE

Номер слайду 6

Перейдіть за посиланням та перегляньте відеоhttps://youtu.be/_t. GSWDcm7 HE

Номер слайду 7

ПРИПЛИВИ І ВІДПЛИВИПрипли́ви та відпли́ви — періодичні підвищення й зниження рівня води морів та океанів. Припливи — підсумок гравітаційної нерівномірності притягання води океанів Місяцем і, меншою мірою, Сонцем. У підмісячній точці внаслідок більшого тяжіння Місяця утворюється “горб”. Подібний горб утворюється на протилежному боці земної кулі (внаслідок меншого тяжіння). Коли через обертання Землі ”горби” досягають суходолу, настає приплив. Гравітація Сонця зумовлює схожий ефект, але висота сонячного припливного горба у 2,17 разів менша. Найвищий рівень води під час припливу називають «повною водою», а найнижчий (під час відпливу) — “малою водою”.

Номер слайду 8

Повна вода у затоці ФандіМала вода у затоці Фанді

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ТЕЧІЇ Течії – це горизонтальні переміщення води у вигляді широких потоків. Хоча океанські течії й не мають берегів, їх часто порівнюють з річками. Головна причина їх утворення – постійні вітри. Найбільша течія так і називається – течія Західних Вітрів. Вона утворює коло завдовжки 30 тис. км довкруж Антарктиди. Ширина течії – кілька кілометрів, швидкість – 3 км/год.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

ДЯКУЮЗА УВАГУ!

pptx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
1996
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку