Презентація "Руйнівні сили людської душі та відповідальність за порушення моральних законів буття"

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури в 6 класі за програмою НУШ (автор Волощук Є.) до підручника "Зарубіжна література. 6 клас" (автор Волощук Є.)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Руйнівні сили людської душі та відповідальність за порушення моральних законів буття. Розп’яття та Воскресіння Христа. Євангельські оповіді Христа та Його притчі (“Про сівача”, “Про блудного сина”)Вчитель зарубіжної літератури Рудич Н. В.

Номер слайду 2

Новий Заповіт. У Новому Заповіті, що складається з 27 книг , ідеться про життя, смерть і чудесне воскресіння Ісуса Христа. Чотиири Євангелія (у перекладі з латини – “радісна, блага звістка”), написаних учнями Ісуса Христа – Матеєм, Марком, Лукою та Іоаном, - переповідають про численні дива, які творив їхній Учитель. Важливе місце в Євангеліях посідає також учення Христа, в основу якого покладено любов до Бога й до “ближнього”, а відтак – до всіх людей.

Номер слайду 3

Христову проповідь побудовано так, що вона є зрозумілою для кожної людини, яка хоче до неї дослухатися – від дітей до найосвіченіших мудреців. Це вдається передусім завдяки особливій літературній формі Христових повчань, яка називається притчею.

Номер слайду 4

У перекладі з грецької мови “притча” означає “йти пліч-о-пліч”. Отож притча ставить “пліч-о-пліч” відоме з невідомим або, інакше кажучи, надає можливість порівнювати відомі факти з новими, невідомими значеннями. У притчі зазвичай змальовується цілком буденні, добре знайомі кожному речі чи явища. Однак вони містять приховане порівняння.

Номер слайду 5

Притча – твір, в основу якого покладено інакомовний повчальний сюжет, побудований на прихованому порівнянні. Під час “розшифрування” цього порівняння розкриваються інакомовний зміст притчі та закладена в ній повчальна мудрість.

Номер слайду 6

Притча про блудного сина. Скориставшись посиланням https://www.youtube.com/watch?v=4e-Pfkpq. O34&ab_channel=Clara. Studio.tv, перегляньте притчу про блудного сина. Заповніть табличку{284 E427 A-3 D55-4303-BF80-6455036 E1 DE7}Образ або детальІнакомовний зміст. Батько. Старший син. Молодший син. Подарунки (або спадщина)Втеча з дому. Голод, пасти свиней. Рішення повернутися. Перстень

Номер слайду 7

Притча про сіяча. Скориставшись посиланням https://www.youtube.com/watch?v=x. YVu2q. So3 B4&ab_channel=Clara. Studio.tv, перегляньте притчу про сіяча. Заповніть таблицю{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ОбразІнакомовний зміст. Сіяч. Насіння. ПолеҐрунт Земля край дороги. Кам’янистий ґрунт. Тернина. Добра земля

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Прочитайте історія розп’яття та воскресіння Ісуса Христа (ст.33-37). Дайте відповіді на питання ст.37. На сонові опрацьованого за підручником матеріалу складіть і запишіть твір на тему “Чого нас навчають біблійні оповіді”

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку