Презентація.Ряд Соколоподібні.

Про матеріал

Презентація дає змогу краще вивчити і ознайомитись з різноманітністю птахів ряду Соколоподібні, а також розглянути птахи, занесені до Червоної книги України.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ряд Соколеподібні Птахи, занесені до Червоної книги України

Номер слайду 2

Червона книга України

Номер слайду 3

Скопа У середині 70-х років в Україні гніздилося 2-3 пари, можливе гніздування 4-5 пар. Зимує у Південній Азії та Африці. Оселяється у високостовбурних лісах на берегах великих водойм, багатих на рибу, з чистою прозорою водою. Для гніздування обирає на узліссі високі дерева, з сухою верхівкою. Гніздо використовує багато років. Чисельність різко зменшилася через зміни кількості риби внаслідок забруднення водойм, вирубування високостовбурних лісів, посилення непокоєння і безпосереднє знищування людиною.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Шуліка рудий Гніздиться здебільшого на правобережжі (Полісся, Лісостеп) і в Карпатах. Селиться на узліссях і галявинах старих високостовбурних листяних і мішаних лісів, поруч із відкритими місцевостями. Хижак, живиться також падаллю і покидьками. Зникає через вирубування старих лісів, безпосереднє винищування людиною та посилення непокоєння. Занесений до Європейського Червоного списку.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Лунь Польовий Гніздиться по всі території України на відкритих просторах – у полях, на луках, болотах тощо. Селиться на землі. Живиться дрібними хребетними і комахами. Зимує на півдні Євразії та Африці. Зникає через розорювання цілинних земель, випасання худоби, безпосереднє винищення людиною тощо.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Канюк степовий Гніздиться на території Київської, Черкаської, Кіровоградської і Херсонської областей та в Криму. Селиться на деревах у старих острівних та байрачних лісах. Гніздо використовує протягом кількох років. Живиться дрібними хребетними. Чисельність зменшується через розорювання степів, вирубування лісів, безпосереднє знищення людиною тощо.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Змієїд Гніздиться у старих високостовбурних лісах, здебільшого на Поліссі та в Лісостепу. Гнізда будують на деревах поблизу галявин, вирубок та боліт. Живиться здебільшого плазунами та земноводними. Чисельність зменшується через вирубування старих лісів, осушування боліт, зменшення кількості плазунів, безпосереднє винищування людиною та посилення непокоєння.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Орел степовий Раніше зустрічався практично по всій степовій зоні. До 1982 року гніздився лише у біосферному заповіднику Асканія-Нова, тепер його немає і там. Гніздиться на землі. Живиться ховрахами, мишоподібними гризунами тощо, іноді падаллю. Зникає через розорювання степів, відсутність здобичі, безпосереднє винищування людино. Розмножується в зоопарках.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Підорлик великий Гніздиться у Лісостепу та на Східному Поліссі у старих, як правило, вологих лісах. Гнізда будує на високих деревах. Живиться мишоподібними гризунами і земноводними. Зимує у Південній Азії. Чисельність зменшується через порушення місць перебування внаслідок вирубування старих лісів, меліорації та будівництва ГЕС, а також забруднення довкілля.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Беркут Найбільший птах України – розмах крил близько 2м. Гніздиться на Закарпатті, у Карпатах, Волинській та Ріввненські областях – загалом приблизно 6-8 пар. У кінці XIX – на початку XX сторіччя був поширений і в інших регіонах України. Селиться в старих лісах, поруч із відкритими просторами. Гніздо влаштовує на високих деревах і скелях, використовує йог кілька років. Живиться птахами та ссавцями здебільшого середніх розмірів, а також падаллю. Чисельність через порушення місць перебування, зменшення кількості здобичі, безпосереднє винищування людою.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Стерв`ятник Гніздився в долині річки Дністер та Криму. На Дністрі зник у 30-50-х роках ХХ сторіччя, в Криму востаннє гніздився у 1958 році. Селиться на скелях серед відкритих просторів. Живиться падаллю. Зимує у Південній Азії та Африці. Зникає через негативний вплив господарської діяльності, зменшення поживи та реакційне навантаження.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Гриф Чорний Кілька пар гніздиться у Кримському природному заповіднику. Живиться падаллю. Чисельність зменшується через нестачу поживи, посилення непокоєння, безпосереднє винищування людино. Занесений до Європейського Червоного списку.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Перш ніж полювати на цих пернатих, подумайте, чи обов`язково вбивати саме рідкісного птаха, який зникає й без вашої участі? Перш ніж стріляти в орла або зруйнувати його гніздо, замисліться – може це останній орел в Україні?

Номер слайду 24

Дякую за увагу!!!

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Інші матеріали
Додано
16 квітня 2018
Переглядів
1053
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку