Презентація "Найбільші тварини"

Про матеріал

Люди вважають себе найзначнішими створіннями з тих, що коли-небудь жили на нашій планеті. Але коли справа доходить до розмірів, вони виявляються малозначними у порівнянні з величезними тваринами.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Найбільші тварини Люди вважають себе найзначнішими створіннями з тих, що коли-небудь жили на нашій планеті. Але коли справа доходить до розмірів, вони виявляються малозначними у порівнянні з величезними тваринами. Ось підбірка фотографій найбільших тварин, що коли-небудь ступали по Землі, і в минулому, і в наш час. Ніколи не знаєш, що ще можуть викопати палеонтологи!

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мегалодон На цьому першому зображенні ви можете побачити тварину під назвою мегалодон, також відому як кархародон мегалодон. Це була 22-метрова акула з такими великими щелепами, що вона могла проковтнути носорога. Мегалодон жив від 25 до 1,5 мільйонів років тому. Деякі вчені вважають, що вони можуть досі переховуватися у найглибших зонах океанів, хоча цьому немає доказів.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Гігантський водний скорпіон Боїтеся жуків? Тоді це створіння може стати вашим нічним кошмаром. Нещодавно виявлений гігантський водний скорпіон, відомий як Jaekelopterus rhenaniae, міг досягати двох метрів у довжину. Він жив близько 400 мільйонів років тому. Експерти вважають, що гігантський скорпіон міг розвинутися до такої довжини в "еволюційній гонці озброєнь" з панцирними рибами. Деякі фахівці кажуть, що це давно вимерле створіння було прабатьком нинішніх сухопутних скорпіонів.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гігантський короткомордий ведмідь його зріст складає більше двох метрів. Але це все ж істотно менше самого великого ведмедя, яким, за припущенням, є Південно-американський гігантський короткомордий ведмідь. Вважається, що цей ведмідь, відомий як Arctodus, досягав ваги 1136 кг і зросту 3,5 м, що навіть більше, ніж на зображенні. Експерти кажуть, що він мешкав у Південній Америці від 2 мільйонів до років 500 тисяч тому. Ґрунтуючись на дослідженні скелета, знайденого у 1935 році в Аргентині, National Geographic заявляє, що немає нічого, що хоча б трохи нагадувало цього потужного хижака.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Аргентавіс Експерти вважають, що цей величний аргентинський птах, найбільше літаюче пернате, літав, як високоякісний планер. Цей птах жив 6 мільйонів років тому в Аргентині. Вона за розмірами близька до аероплану "Цессна 152". Це створіння нагадувало лисого орла з розмахом крил близько 8 метрів і пір’ям завбільшки з меч самурая. Вважалося, що воно ширяло у повітрі, як планер, і могло досягати швидкості 240 км/год. Експерти досі не знають точно, як цей птах злітав і приземлявся.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Супер крокодил Sarcosuchus imperator, що перекладається як "кровожерливий крокодил-імператор", жив в Африці близько 100 мільйонів років тому. Дорослі особини імовірно досягали довжини 12 метрів, ваги – близько 8,75 тонн. Експерти вважають, що ця тварина ховалася на берегах річок, полюючи на рибу і подібних створінь, яких вона перемелювала своїми величезними щелепами довжиною близько 1,5 метрів з сотнею зубів. Цими щелепами крокодил міг імовірно захоплювати навіть невеликих динозаврів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Аргентинозавр Наступного разу, дивлячись на шестиповерхову будівлю, зупиніться і задумайтеся, що 100 мільйонів років тому ви могли б дивитися на тварину таких розмірів – Аргентинозавра. Це створіння довжиною близько 40 метрів і вагою 100 тонн носить звання найбільшого динозавра, який коли-небудь ходив по планеті. Хоча багато з його життя залишається загадкою, експерти знають, що воно мало довгу шию, довгий хвіст і порівняно маленьку голову. Лише один скам’янілий хребець довжиною 1,5 м у діаметрі. Цей травоїдний динозавр був вперше виявлений у Аргентині в 1988 році.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Спинозавр Ми тільки що познайомилися з найбільшою в історії Землі травоїдною твариною. Але хто ж був найбільшим хижаком? Спинозавр – найбільша м’ясоїдна тварина, яка коли-небудь жила на нашій планеті, вагою майже 10 тонн і завдовжки 30 метрів. Вона жило від 100 до 93 мільйонів років тому в місцевості, яка нині є Африкою. Характерний спинний хребет спинозавра, який мав витягнуті довгі хребти, сягав до 1,69 метра і, як видно, був покритий шкірою, утворюючи форму вітрила. Вважається, що він харчувався рибою, але, судячи з розмірів, спинозавр міг з легкістю полювати на менших динозаврів. Ще однією характерною рисою цього динозавра є довга голова, розмір якої сягав 2 метрів.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Сітчастий пітон Доісторичні тварини були величезними, але і сьогодні існують справжні важкоатлети. Найдовшою змією є сітчастий пітон, його звичайна довжина – до 6 метрів, хоча є особи-рекордсмени, які досягають 10 метрів. Як правило, ці пітони пасивні, але часом можуть бути знервованими і непередбачуваними. Їх часто тримають у домашніх умовах, але вони можуть іноді дорого обходитися своїм власникам. Сітчастий пітон живе в озерах та річках Центральної і Південної Америки. Він неотруйний, але може задушити дорослого чоловіка.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Синій кит Зараз на Землі існує одна тварина, яка розмірами може зрівнятися з стародавніми гігантами. Довжина синього кита може досягати 33 метрів, а вага – 190 тонн. Сьогодні середня довжина синього кита не перевищує 23-24 метра, так як китобої прагнуть знищити найбільших тварин. На язиці дорослого синього кита можуть стояти одночасно близько 50 людей. Навіть дитинча цієї тварини гігантське – новонароджений синій кит довжиною близько 7,5 метрів і випиває 450 літрів материнського молока в день. Вважається, що зараз залишилося в живих близько 10 тисяч особин. З середини 1960-х сині кити знаходяться під загрозою зникнення.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Африканський слон У той час як синій кит – найбільша тварина в океані, африканський слон – найбільша сухопутна істота. Тривалість життя африканського слона 70 років, висота в холці – 3,5 метра, вага – близько 6 тонн. Можливо, це найохайніша тварина на Землі. National Geographic зазначає, що слонам подобається душ, який вони собі влаштовують за допомогою хобота, часто покриваючи шкіру захисним шаром пилу. Як і у випадку з синім китом, існування африканського слона на планеті під загрозою.

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Страус  Страус, найбільший птах на нашій планеті (Struthio Camelus), зустрічається на території рівнин Африки і Аравії. Наукова назва страуса в перекладі з грецького означає «горобець-верблюд». Великий самець страуса може досягати висоти 2,8 метра (9,2 футів), і важити понад 156 кілограмів (345 фунтів). Яйця страуса можуть досягати за вагою 1,4 кілограма (3 фунти) і є найбільшими пташиними яйцями в сучасному світі. Страуси можуть при бігу розвивати максимальну швидкість аж до 97,5 км / год (60.6 миль / г), що робить страуса найшвидшою птахом на землі і самим швидким двоногим істотою в світі.

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Японський краб-павук. Найбільше членистоноге в світі: Японський краб-павук є одним з видів морського краба, який мешкає у водах поблизу узбережжя Японії. В розмаху першої пари ніг він досягає 3,8 метра (12 футів), а може важити до 41 фунта (19 кілограмів)

ppt
Додано
17 квітня 2018
Переглядів
2217
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку