Презентація " РЗМ. Зима"

Про матеріал
Ця презентація допоможе вчителям на уроці РЗМ у 2 класі на тему: " Складання розповіді на основі власних спостережень"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитоку зв′язного мовлення Складання розповіді на основі власних спостережень “Зима”

Номер слайду 2

(Зима). Кружляє ніжний білий пух, Міняє зайчик свій кожух. Вдіває лиска рукавички, Співають весело синички. Ведмідь в барлозі вже дріма... Яка пора, скажіть?..

Номер слайду 3

Прийшла … зима. Випало... снігу. Діти надумали ... гірку. Вони … взялися до роботи. Гірка ... на славу. Як весело взимку! Слова для довідки: чарівна, казкова, багато, зробити, дружно, вийшла. Гра «Слова загубились» Придумай заголовок, встав пропущені слова, доповни текст і запиши

Номер слайду 4

Гра «Слова загубились» Зима Прийшла казкова зима. Випало багато снігу. Діти надумали зробити гірку. Вони взялися дружно до роботи. Гірка вийшла на славу. Як весело взимку!

Номер слайду 5

Робота над орфограмами Важке, прилинула, прийшла, вбранні, готуються, вклалися, святковому вбранні, клопітка. Словникова робота Завітала — прийшла, прилинула. Зима —сніжна, казкова, художниця, чарівниця. Небо — важке, похмуре, вкрите сніговими хмарами. Дерева — дерева стоять у святковому і срібному вбранні. Одяглися у пухові хустки і теплі пухкі білі шуби Річка – застигла під міцною кригою. Птахи — затихли, відлетіли у теплі краї. Тварини —вклалися спати, змінили хутро,бродять у пошуках їжі. Праця людей —клопітка, доглядають домашніх тварин та готуються до весняних робіт.

Номер слайду 6

Дайте відповіді на запитання Яка пора року завітала до нас у гості? Що ви можете сказати про сонце взимку? Яке зимове небо? Що сталося з річками та озерами? Що відбувається з деревами восени? Як називається явище природи, коли на дорогах слизько? Як поводяться птахи? Що роблять тварини взимку? Зима пройшлась полями, городами і садами. Як працюють люди?

Номер слайду 7

Д/з: написати твір “ Зимові розваги” Рефлексія Сенкан Зимонька. Холодна, чарівна. Морозить, хурделить, замітає. Кращої пори у році не буває! Розваги!

Номер слайду 8

ppt
Додав(-ла)
Харчук Надія
Додано
25 грудня 2020
Переглядів
1455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку