Презентація "Садово-паркове мистецтво"

Про матеріал
Презентація включає матеріал до уроку"Садово-паркове мистецтво".Акцентується увага на парк ,як синтез архітектури,скульптури,ланшафту.Підкреслено різновиди парків(регулярний,пейзажний).Наведено цікаві світлини з зображеннями парків Версаля,"Софіївки" та інших.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Садово-паркове мистецтво

Номер слайду 2

Садово-паркове мистецтво(або садово-паркова архітектура)-мистецтво створення декоративних садів,парків,зелених насаджень призначених для естетичного поліпшення краєвиду і для відпочинку населення.

Номер слайду 3

Перші парки у світі існували ще в Стародавні часи. Знамениті Висячі Сади Семіраміди можна вважати одним із перших парків.

Номер слайду 4

Історія висячих садів: Їх побудували для дружини вавилонського царя Навуходоносора. Запорошений і шумний Вавилон,яким правив цар, розташований на пустельній піщаній рівнині, не радував царицю, яка зросла в гористій і зеленій Мідії. Щоб утішити її, Навуходоносор наказав звести «висячі сади». Вавилонські висячі сади представляли собою чотирирівневу споруду з безліччю прохолодних кімнат,рясно прикрашених рослинами. Для їх поливу використовувався водопідйомник,для його функціювання рабам доводилося крутити колесо.

Номер слайду 5

Історія висячих садів: Тераси викладалися плиткою,Заливалися асфальтом і засипалися шаром землі,достатнім для вирощування навіть дерев.

Номер слайду 6

Різноманітні прийоми садово-паркового мистецтва підкорюються двом основним принципам:регулярному і пейзажному.

Номер слайду 7

Класифікація садів і парків. Регулярний парк із прямими алеями,геометрично правильними формами клумб,газонів і водоймищ,із підстриженими рослинами отримав назву «французький».

Номер слайду 8

Прикладом «французського»парку може служити палацо-парковий ансамбль Версаля.

Номер слайду 9

Парки Версаля займають площу 101гектар. На території безліч скульптур,діючих фонтанів,численні басейни і навіть система каналів під назвою ,,Маленька Венеція,,.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Пейзажний парк, також англійський, ландшафтний, — парк, створений з урахуванням особливостей місцевого ландшафту, який підкреслює його красу, зберігає природне різноманіття.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Національний парк "Софіївка" є ПРИКЛАДОМ АНГЛІЙСЬКОГО ПАРКУ,пам'яткою світового садово-паркового мистецтва кінця 18 століття. Парк простягається вздовж річки Кам'янки. Засновником цього райського куточку був граф Станіслав Потоцький. Його дружина Софія була гречанкою, а парк, створений ним у 1796 році, став ніби засвідченням його кохання до своєї ДРУЖИНИ.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ЗАГАЛЬНА ПЛОЩА ПАРКУ 179.6 ГА. Тут росте понад 3300 видів дерев і кущів(місцевих і екзотичних)

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Олександрія-державний парк(м. Біла Церква), розташований на площі 400,67 га,на березі річки Рось.

Номер слайду 20

Маріїнський парк – це один із найпопулярніших парків Києва. Він є унікальною пам'яткою паркового мистецтва минулого. Парк був заснований 1874 року .

Номер слайду 21

Парк імені Т. Шевченка – міський парк Харкова, створений на початку 19 століття на основі природного дубового гаю.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Борщ Зіновія Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, Презентації
Додано
16 березня
Переглядів
85
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку