Презентація "Самоаналіз уроку математики "Переставна властивість додавання"

Про матеріал

В презентації надано аналіз відкритого уроку, проведеного в 1 класі. В ній зазначено тему та триєдину мету уроку, а також проаналізовано реалізацію дидактичної мети та аналіз обладнання, визначено тип уроку та його етапи, проаналізовано виховний аспект , найбільш вдалі моменти уроку та зроблено висновки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Самоаналіз уроку Математика І клас Андрівська ЗОШ Підготувала: В. Г. Рунчева, вчитель початкових класів

Номер слайду 2

Характеристика класу В класі 10 дітей. З них: 3 дівчаток та 7 хлопчиків ( 1 з яких новенький). Навчаються на достатньому рівні: 6 учнів. Серідній рівень знань мають 4 учнів.

Номер слайду 3

Тема. Переставна властивість додавання. Задачі на засвоєння таблиць додавання та віднімання.

Номер слайду 4

Мета. Познайомити учнів з переставною властивістю додавання, вчити свідомо використовувати її під час розв’язання виразів та задач, довести до свідомості дітей, що скільки б доданків у виразі не було, їх можна додавати в будь – якому порядку, удосконалювати навички розв’язувати задачі, продовжити роботу над засвоєнням вивчених таблиць додавання та віднімання, повторити склад числа 7, вдосконалювати навички свідомого її використання . Розвивати математичну мову та логічне мислення. Виховувати почуття колективізму та поваги до слабкої статі.

Номер слайду 5

Реалізація основної дидактичної мети Дотримання вимог програми. Основна частина уроку використана як на вивчення та закріплення нового матеріалу,так і на повторення та закріплення раніше вивченого. Проведено творчу роботу над задачею. Самостійна робота організована так,щоб дітям було цікаво. Робота над геометричним матеріалом спрямована на закріплення вивченого. Протягом уроку присутні принципи науковості та доступності. Зв’язок теорії з практикою. Підсумок уроку в нестандартній формі.

Номер слайду 6

Обладнання: годинник для усного рахунку, мікрофон, «чарівна» скринька, « чарівні» льодяники, таблиця «Ключики – замочки» для усного рахунку, таблиця «Геометричні» приклади, магнітні дошки, індивідуальний роздавальний матеріал, мультимедійний пульт, комп’ютер, слайди, таблиці складу чисел, геометричні фігури, подушки з йодованою сіллю.

Номер слайду 7

Тип уроку : комбінований Методи й прийоми роботи на уроці: метод гри; інтерактивний метод “Мікрофон”; метод бесіди; арт – терапія; проблемний метод; метод доступності; метод аналізу задач; творча робота над задачею; використання комп’ютерних технологій.

Номер слайду 8

Етапи уроку Організація дітей до уроку: арт – терапія; Актуалізація опорних знань: рогадування загадки; завдання від чарівниці; інтерактивна вправа “Мікрофон”; складання виразів:робота з магнітними дошками; хвилинка каліграфії; фіхкультхвилинка; усна лічба.

Номер слайду 9

Етапи уроку Вивчення нового матеріалу: оголошення теми та мети уроку; пояснення нового матеріали; ознайомлення з правилом; фізкультхвилинка.

Номер слайду 10

Етапи уроку Закріплення нового матеріалу: розв’язування задач, творча робота над задачею; Фізкультхвилинка. Самостійна робота. Робота з геометричним матеріалом: “геометричні” вирази.

Номер слайду 11

Етапи уроку Підсумок уроку: робота з таблицею складу чисел; розмова по телефону; підрахунок камінців; визначення часу на чарівному годиннику; подарунок від феї; Все одно нас в класі 10!

Номер слайду 12

Виховний аспект уроку Виховні можливості уроку: створення міцного колективу. Виховання поваги до слабкої частини класу.

Номер слайду 13

Найбільш вдалі та невдалі моменти уроку Найбільш вдалі моменти уроку: усна лічба; пояснення нового матеріалу; творча робота над задачею; підсумок уроку.

Номер слайду 14

Висновки Взяти до уваги побажання щодо ведення уроку. Продовжити роботу над втіленням завдань з проблемної теми “Арт – терапія як засіб навчання та виховання” в навчально – виховний процес.

Номер слайду 15

Успіхів, друзі !

ppt
Додано
10 вересня 2018
Переглядів
1516
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку