Презентація " Самопочуття "

Про матеріал
Здоров'я, безпека і добробут. МОДУЛЬ 4. ДОБРОБУТ І ОСОБИСТЕ ЗДОРОВ’Я Урок № 23 Тема урока" Самопочуття"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

5 клас Здоров’я, безпека та добробут. Урок № 23 Тема уроку: Самопочуття. Що означає це сово, із яких двох слів воно складається?Яким може бути самопочуття?

Номер слайду 2

Психологічне налаштування

Номер слайду 3

На цьому уроці ми дослідимо: - що таке здоров’я;-що робити, коли погіршилося самопочуття;- які ситуації є небезпечними;- як діяти у небезпечній ситуації;-як звертатися до рятувальних служб;

Номер слайду 4

Визначення Самопочуття — це фізичний і моральний стан людини, який залежить від її здоров’я та настрою в певний момент.

Номер слайду 5

Здоров’я — необхідна умова навчання, творчості, здійснення мрій.

Номер слайду 6

Це своєрідний золотий запас, який потрібно берегти і примножувати. На жаль, дехто бездумно витрачає його . Наприклад, недосипає, неправильно харчується. І лише коли здоров’я пог іршується, може почати прислухатися до порад лікарів.

Номер слайду 7

Сучасне уявлення про здоров’я. Сучасне уявлення про здоров’я охоплює п’ять складових благополуччя людини — фізичне, емоційне, інтелектуальне, соціальне і духовне.

Номер слайду 8

Які ви знаєте Ознаки погіршення самопочуття.1234

Номер слайду 9

Чи часто у вас буває погане самопочуття? На що це впливає? Як на це реагують ваші рідні та знайомі?Як гадаєте, чи можна покращити самопочуття? Як саме?Коли це можна зробити самостійно? А коли варто звернутися по допомогу? До кого саме?У мене гарне самопочуття, коли … . Я погано почуваюся, коли … .

Номер слайду 10

Як виміряти температуру. Якщо вона вища за 37 °С, це означає, що ви захворіли.Існують різні види термометрів: ртутні, електронні, безконтактні. Всередині ртутних термометрів міститься ртуть, випари якої дуже отруйні. Сучасні електронні або безконтактні термометри набагато безпечніші. Ртутний термометр. Обережно збийте сріблястий стовпчик до нижньої позначки.• Затисніть кінчик термометр під пахвою і тримайте 10 хвилин.• Подивіться,яку температуру показує сріблястий стовпчик. Електронний термометр. Натисніть кнопку, що на кінчику термометра.• Затисніть його під пахвою і тримайте,аж доки він подасть звуковий сигнал.• Якщо температура нижча за 37 °С, це означає, що вона нормальна або понижена.• Для точного вимірювання температури тіла. Тримайте термометр 5–10 хвилин.

Номер слайду 11

Бесконтактный термометр. Увімкніть прилад, наведіть його на чоло або руку на відстані 4–6 см і натисніть кнопку вимірювання. За одну-дві секунди результат з’явиться на дисплеї.

Номер слайду 12

Джерела інформації про здоров’я. Одним із важливих джерел інформації в сучасному світі є інтернет. Та не вся інформація в інтернеті заслуговує на довіру. Деякі сайти містять недостовірні відомості. Надійним джерелом інформації про здоров’я, хвороби, вакцини є сайти Міністерств охорони здоров’я (МОЗ),Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), веб-сайтита публікації медичних університетів і державних установ.

Номер слайду 13

Розкажіть, які чинники впливають на ваше самопочуття. Через що воно погіршується?

Номер слайду 14

Мозаїка завдань до теми1. Установіть відповідність між складовими здоров’я та їхніми ознаками.1) Фізичне здоров’я А) здорові стосунки з однолітками, доброзичливість2) Соціальне здоров’я Б) міцний імунітет, енергія, висока працездатність. Зразок відповіді: АБ

Номер слайду 15

2. Назвіть термометри, якими найбільш безпечно користуватися. АБВ

Номер слайду 16

3. Прочитайте ситуацію і розкажіть, що потрібно робити у такому випадку. Поясніть, чому не слід приймати ліки, які радять друзі. Назар і Артем залишилися вдома самі. Коли в Назара заболіла голова, Артем запропонував йомувипити таблетку.

Номер слайду 17

4. Оцініть свої досягнення.1. Я знаю, як діяти у разі погіршення самопочуття. ☆☆☆2. Я можу пояснити наслідки недотримання здорового способу життя. ☆☆☆3. Я вмію вимірювати температуру тіла. ☆☆☆

Номер слайду 18

pptx
Додав(-ла)
Инна Букаева
Додано
3 грудня 2023
Переглядів
1921
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку