Презентація "Щирість, мужність і оптимізм Полліанни"

Про матеріал
Використовуючи дану презентацію, діти зможуть поглибити у цікавій ігровій формі знання про головну героїню повісті, коло її друзів. Матимуть можливість пограти у гру Полліанни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щирість, мужність і оптимізм Полліанни, її вплив на життя міста

Номер слайду 2

Мета: продовжити роботу над текстом роману Елеонор Портер «Полліанна», з’ясувати морально-філософський акпект твору; розвивати навички усного зв’язного мовлення; виховувати високі морально-етичні якості учнів.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Бесіда

Номер слайду 5

Словникова робота. Оптимізм – погляд на життя з позитивної точки зору. Людей, які мають такий погляд на життя, називають оптимістами.

Номер слайду 6

Бесіда за змістом

Номер слайду 7

Знищуйте всіх своєю добротою і оптимізмом, і ніколи не показуйте, що вам заподіяли біль. Принцеса Діана

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Дослідницька робота учнів. Які зміни в житті героїв твору відбулися з появою Полліанни?НенсіМісіс Сноу. Джон Пендлтон. Місіс Бентон. Місіс Пейсон. Місіс Тарбел. Священник Пол Форд

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Літературна вікторина. Тур 1 “Кому належать ці слова?”“Це дивно, але собаки й коти бачать справжню суть людини краще, ніж самі люди…”“Я порядна жінка, і робитиму все, що належить”“Я відчуваю, що дівчинці у цьому домі потрібна буде надійна опора. І я стану їй такою опорою, бачить Бог, стану”

Номер слайду 12

“Свічадо? Мені не так часто випадає чипуритися біля свічада…і тобі таке було б, якби ти правцем лежала на ліжку”“Ви знаєте, якби на це була моя воля, я виписував би її (Полліанну) і продавав би в аптеці”“Розумієте, граючись, призвичаюєшся знаходити щось, з чого можна порадіти. І справді, здебільшого є чого радіти, якщо наполегливо шукати зачіпку”“Будинок потребує жіночої руки і серця – або дитячої присутності, щоб стати домівкою”

Номер слайду 13

Тур 2 “Упізнай героя за портретом”“Худорлява дівчинка в сукенці у червону клітинку, брилику, із двома грубенькими світло-жовтими косами…веснянкувате личко поверталося то праворуч, то ліворуч”“Чоловік завжди був вбраний у довгий чорний сюртук та шовковий циліндр. Його бліде обличчя завжди чисто поголене, а волосся було позначене сивиною”“У вас такі великі темні очі, і темне кучеряве волосся… А ще дві рожеві плями на щоках”

Номер слайду 14

“Хлопчик хихикнув. То був дурнуватий сміх, нещирий. Але, коли він почав розповідати про себе, обличчя його погарнішало”“Вона побачила обличчя- не юне, це правда, - але воно світилося збентеженням і здивуванням. Очі блискали. Темне і все ще вологе волосся спадало м'якими хвилями на чоло і плавними лініями вигиналося над вухами, а де-не-де виднілися нижні кучерики”.

Номер слайду 15

Тур 3 “Кому належить річ?”Кухонна дошка та ополоник;Садова поливальниця;Клубки яскравої вовни та спиці;Скринька з цікавими речами: шаховими фігурками, маленькими зображеннями східних божків, монетами;Фонендоскоп;Троянда та мережива шаля.

Номер слайду 16

Тур 4 “Вірю – не вірю”Полліанна була донькою вчителя;Полліанна мала бліде личко та темне волосся;Дівчинку оселили в кімнаті на горищі;Місіс Гарінгтон доводилася Полліанні тіткою;Тітка Поллі була сестрою покійного батька дівчинки;Першою в гру Полліанни почала грати міс Поллі;Прикуту хворобою до ліжка жінку звали місіс Сноу;

Номер слайду 17

Містер Пендлтон у юності був закоханий у місіс Гарінтон;Лікар Чилтон і міс Гаррінгтон любили в юності один одного і зберегли це почуття, хоча й не визнають цього;Полліанна лише кількох людей навчила “Грати в радість”;Після нещасного випадку Полліанна назавжди залишилася скаліченою.

Номер слайду 18

Робота в групах. Гра в радість. Придумайте нерадісну ситуацію, озвучте її, а решта груп знайдуть, чому в такій ситуації можна порадіти.

Номер слайду 19

Рефлексія. Написати сенкан, або девіз життя Полліанни

Номер слайду 20

Мікрофон. Полліанна навчила мене…Для мене радість - це …

Номер слайду 21

Домашнє завдання. Намалюйте, з чим у вас асоціюється слово «радість». Створіть власні правила до гри Полліанни.

Номер слайду 22

Треба любити все, що є справжнім життям. Життю не можна навчитися, треба просто жити і радіти!Полліанна

pptx
Додано
26 листопада 2020
Переглядів
2260
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку