Презентація "Що кружляє навколо Сонця?"

Про матеріал
Презентація на тему: " Що кружляє навколо Сонця?" розроблена для 6 класу за програмою НУШ. Сонце – зоря Сонячної системи. Будова сонячної системи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Пізнаємо природу 6 клас. Що кружляє навколо Сонця

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

За температурою зорі поділяються на:

Номер слайду 5

Сонце — найближча до Землі зірка. Воно є центром і єдиною зіркою Сонячної системи. Сонце – найбільший об'єкт Сонячної системи. Якщо уявити Сонце такого ж розміру як звичайні двері, то Земля була б такого ж розміру як звичайна монетка. Без енергії Сонця не було б життя на нашій планеті. Воно зігріває нас своїм лагідним теплом, дає всім на Землі світло.

Номер слайду 6

Чому світить наше Сонце?Сонце, яке ми щодня спостерігаємо на небі, це лише одна з багатьох мільйонів зір у нашій Галактиці. За класифікацією зір наше Сонце — жовтий карлик. Але для нас це особлива зоря — без сонячної енергії не було б життя на нашій планеті. Сонце складається з Гідрогену (73 % від загальної маси), Гелію (25 % від маси) та інших елементів (2 % від загальної маси). У надрах Сонця відбуваються термоядерні реакції: Гідроген перетворюється на Гелій, і виділяється тепло. Допоки вигорає «водневе паливо», Сонце світитиме приблизно 5 мільярдів років, а ще через 6 мільярдів років перетвориться на червоного гіганта. Маса Сонця становить 99,9 % від маси всіх тіл Сонячної системи.

Номер слайду 7

Яка будова Сонячної системи. Сонячна система — це система тіл, які обертаються навколо Сонця. Найбільші з них — 8 великих планет та їхні супутники. Ось перелік великих планет у напрямку від Сонця: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун. Планети, на відміну від зір, не випромінюють власного світла. Ми бачимо їх на небі, тому що вони відбивають сонячне світло. Планети обертаються навколо Сонця та навколо своєї осі

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Сонячна система. Планета. Час обертання навколо Сонця. Час обертання навколо осіМеркурій. Венера. Земля. Марс. Юпітер. Сатурн. Уран. Нептун88 діб225 діб365 діб 6 год687 діб11 років 10 місяців29 років84 роки165 років59 діб243 доби24 год24 год 37 хв9 год 50 хв20 год 40 хв10 год 50 хв16 год 5 хв

Номер слайду 10

Сонячна система. Вивчи мнемонічне правило для запам'ятовування розташування планет відносно Сонця. Маючи  Великі  Здібності,  Малий  Юрко  Співає  Українські  Наспіви. Меркурій Венера Земля Марс Юпітер Сатурн Уран Нептун

Номер слайду 11

Так співвідносяться розміри Землі, Венери, Марса, Меркурія, Плутона.

Номер слайду 12

А ось такими є розміри Землі, Венери, Марса, Меркурія, Плутона порівняно з величиною Юпітера, Сатурна, Урана, Нептуна

Номер слайду 13

Сонячна система. Крім великих планет та їхніх супутників, до складу Сонячної системи входять карликові планети й малі тіла (планетоїди чи астероїди, комети та метеороїди). Простір між тілами заповнений космічним пилом, зоряним і міжпланетним газом.

Номер слайду 14

КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ• Сонце — центральне тіло Сонячної системи. Його маса становить 99,9 % маси всіх тіл Сонячної системи.• У надрах Сонця відбувається реакція синтезу з виділенням енергії. Енергія Сонця є джерелом життя на Землі.• До складу Сонячної системи входить 8 великих планет: Меркурій, Венера, Земля, Марс, Юпітер, Сатурн, Уран, Нептун; карликові планети та малі тіла.• Малі тіла Сонячної системи — це супутники планет, астероїди, метеороїди, комети, космічний пил, зоряний і міжпланетний газ, койпероїди.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 5
Оцінки та відгуки
  1. Подолинна Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Скоробагата Людмила Володимирівна
    Дякую за роботу. Дуже гарна робота.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Крамар Світлана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Кравцова Натали
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Шатовський Валентин Олександрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 2 відгука
pptx
Додано
15 січня
Переглядів
3783
Оцінка розробки
5.0 (5 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку