Презентація "Що таке старанність?"

Про матеріал
Презентація за підручником Етика. 5 клас. Мелещенко. Містить коротку інформацію по темі, ілюстративний матеріал - фото та відео. Матеріал можна використовувати для візуального супроводу уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Що таке старанність?

Номер слайду 2

Ключові поняття: старанність. Алана: Ти чого такий сумний?Назар: Та отримав погану оцінку за домашнє завдання. Алана: Так, бо ти не старався!Назар: Тепер і сам бачу, що треба було краще старатися.

Номер слайду 3

Американський винахідник Томас Едісон після багатьох спроб і помилок створив лампу розжарювання. Старанність і наполегливість Томаса Едісона отримала своє відображення в його вислові «Геній — це 1 % натхнення та 99 % виснажливої праці».

Номер слайду 4

Старанність – сумлінне і відповідальне ставлення до будь-якої справи

Номер слайду 5

Народна мудрість: міркуємо разом Старанна миша і дошку прогризе. Старанність — мати успіху. Добре працювати — хліб уродиться. Старанність і майстерність — сестри.1. Прочитай прислів’я та приказки. Поясни, як ти розумієш їх зміст. Чому важлива старанність?2. Яке ставлення до відповідальності спонукає до старанності?

Номер слайду 6

Можна все життя проклинати темряву, а можна запалити маленьку свічку (Конфуцій).1. Чому планування є ознакою старанності?2. Як старанність проявляється в ситуації, що змалював Конфуцій?У підлітковому віці старанність — якість, без якої неможливо досягти результатів у подальшому житті: гарно навчатися, знайти хорошу роботу тощо.1. Чому старанність потрібно виховувати?2. Чи потрібно докладати зусилля, щоб бути старанним/старанною?

Номер слайду 7

«Троє поросят»1. Пригадай казку «Троє поросят». Як вони поставилися до будівництва будинків?2. Які наслідки мала праця кожного з трьох братів?3. Завдяки чому герої змогли вберегтися від небезпеки?4. Як старанність одного з персонажів вплинула на майбутнє трьох братів?https://www.youtube.com/watch?v=wt. AEx. LPx2y. E&authuser=2

Номер слайду 8

Прикладом старанності може слугувати французький футболіст малійського походження Н’Голо Канте. Спортсмен народився в дуже бідній родині, де мати була прибиральницею, а батько сміттярем. Із самого дитинства Канте зрозумів цінність старанності й праці, тому що побачив у цьому єдиний спосіб добитися чогось у житті. Канте в дитинстві працював, збираючи сміття. У вісім років він почав тренуватися у футбольній академії. Канте був невисокого зросту, тому йому доводилося багато старатися, щоб досягти результату. Його старанність не була марною, він став чемпіоном світу з футболу в 2018 р. Особистий профіль1. Чому свої досягнення варто порівнювати зі своїми вчорашніми?2. Скористайся інтернетом і знайди приклад українців, які стали відомими завдяки своїм зусиллям і старанням. Поділися інформацією з класом.

Номер слайду 9

«Старайся!»Основна мета цього слова — підтримати тебе, спонукати до активізації старанності.1. Які слова надихають тебе старатися?2. Якими жестами та мімікою можна підтримати людину в її стараннях?

Номер слайду 10

Це тобі стане в пригоді для розуміння себе й інших1. Став мету.2. Визнач очікування.3. Думай про майбутнє. Мотивуй себе.4. Плануй. Створи порядок денний і дотримуйся його.5. Фокусуйся на завданні, навчися концентруватися, не відволікатися на ґаджети чи інші справи.6. Роби перерви кожну годину на 10-15 хвилин, це допоможе переключати увагу й ефективніше працювати, навчить контролювати себе.7. Проявляй уважність. Якщо ти чогось не розумієш, не бійся ставити запитання. Серйозно стався до завдань.8. Організуй себе. Будь акуратним/акуратною. Проявляй активність. Розставляй пріоритети.9. Заохочуй себе за працю.10. І навіть якщо в тебе не завжди виходить проявляти старанність, пам’ятай вислів: «Кожна невдача — це крок до успіху».

Номер слайду 11

Як змінити себе та світ на краще: запитання і завдання1. Що таке старанність?2. Як старанність допомагає під час досягнення мети?3. Чому важливо бути старанним/старанною?

Номер слайду 12

Продовжіть речення (усно)Я запам’ятав/запам’ятала... Для мене не дуже зрозуміло...

Номер слайду 13

Домашнє завдання. Опрацювати стор. 77-82, І - підготувати розповідь про людей, які стали відомі завдяки своїй старанності

pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку