Віртуальне спілкування

Про матеріал
Урок з теми: "Віртуальне спілкування" за підручником Етика 5 клас Людмила Давидюк, Анжела Мельник
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Віртуальне спілкування

Номер слайду 2

...віртуальний світ ніколи не замінить справжньогоживого спілкування. Зоряна Мурашка. Яке спілкування називають віртуальним?

Номер слайду 3

Розглянь малюнки. Розкажи, як спілкувалися люди на відстанів різні часи.

Номер слайду 4

якщо людина повернеться на декілька століть у минуле, то побачить, що речі та явища, які сьогодні для нас є буденними, у ті часи вважали магією`За допомогою яких засобів комунікації сучасна людина здійснює те, що раніше вважали магією?Пофантазуй, як буде спілкуватися людина в майбутньому.

Номер слайду 5

Розглянь малюнок. Поясни, що означає кожна іконка. Які із засобів, зображених за допомогою іконок, ти використовуєш дляспілкування?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Прочитай характеристики мережі Інтернет. Які з них позитивні, а які негативні? Поясни свою думку. Які ще характеристики ти можеш додати?Швидкий доступ до інформації, інтернет-залежність, спілкування з друзями, користування електронною поштою, нові знайомства, доступ сторонніх до особистої інформації, необмежений доступ до розваг, спам і віруси, можливість щось купити онлайн.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Віртуальна самопрезентація людини може відрізнятися від того, якою людина є в реальності. Співрозмовник чи співрозмовниця у віртуальному середовищі може змінювати своє ім’я, стать, вік, професію, фото. В Інтернеті можна вдягти «маску», яка надасть свободи у спілкуванні. Як зробити віртуальне спілкування безпечним?Одного разу, коли Петрик гуляв на вулиці зі своєю таксою Віолеттою, йому на смартфон прийшло смс-повідомлення: «Якщо хочеш, щоб твоє бажання здійснилося, перейди за цим посиланням…»— Це як? — з острахом спитала Віолетта.— Я просто перейду за посиланням в есемесці…— А ти впевнений? — засумнівалася такса. За Іриною Ащеуловою

Номер слайду 13

Правила безпечного спілкування в Інтернеті Пам’ятай, що в Інтернеті ти спілкуєшся з реальною людиною. Дотримуйся етики спілкування. Відстоюй свою точку зору, але не ображай своїх співрозмовників та співрозмовниць. Поважай час і можливості інших. Не надавай ніякої особистої інформації (адресу, номер телефону, номер школи, місце роботи батьків/ рідних, опис квартири тощо). Не надсилай свої фото незнайомим особам. Припиняй розмову відразу, коли отримуєш інформацію, яка змушує тебе почуватися некомфортно. Повідомляй батьків, рідних, старших друзів про інформацію, яка має характер залякування. Не погоджуйся на зустрічі з незнайомими людьми.

Номер слайду 14

Дякую за увагу;)

pptx
Пов’язані теми
Етика, 5 клас, Презентації
Додано
10 грудня 2023
Переглядів
295
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку