Презентація "Що вивчає екологія?"

Про матеріал
Презентація до уроку знайомить з поняттям " екологія", що вивчає екологія, екологічні катастрофи, які є в Україні. Вміщує ребуси, екологічну казку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спостереження за погодою12 квітня. Середа12 квітня в Україні відзначають День працівників ракетно-космічної галузі та Міжнародний день авіації і космонавтики. Свято присвячене першому в історії польоту людини в космос. Черешня зацвіла – прийшов час сіяти буряк і кукурудзу. Бджоли вилітають з вуликів – весна прийшла і буде теплою. Листя на березі розпустилося раніше, ніж на вільсі – влітку буде мало дощів.

Номер слайду 2

Відгадування ребусу. КЕКС МОЛОТОК Г ЗМІЯ

Номер слайду 3

ЕКОЛОГІЯЕкологія (від дав.-гр. οἶκος — середовище, житло і λόγος — вчення, наука) — це наука, що вивчає закономірності відносин між організмами та довкіллям, а також організацію і діяльність надорганізмових систем (популяцій, видів, біоценозів, біосфери). Термін вперше запропонував німецький біолог Ернст Гекель в 1866 р. в книзі «Загальна морфологія організмів» («Generelle Morphologie der Organismen») для позначення біологічної науки, яка вивчає взаємодію організмів з їхнім середовищем. Стосовно рослин цей термін уперше був використаний данським ботаніком Е. Вармінгом 1895 року.

Номер слайду 4

Тема уроку: Що вивчає екологія?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Домашнє завданняс. 34 зошит

Номер слайду 10

Номер слайду 11

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 3 клас, Презентації
НУШ
Інкл
Додано
15 серпня 2023
Переглядів
210
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку