Презентація "ЩО Я ЗНАЮ ПРО ШЕВЧЕНКА"

Про матеріал

Презентацію "Що я знаю про Шевченка" можна використати на уроці літератури в 5 класі, а також в позакласній роботі. Тут використано різні види конкурсів, які дуже подобаються п'ятикласникам.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Із поданих літер скласти назву твору Тараса Шевченка

Номер слайду 3

Відгадайте, які рядки і з якої поезії заховані в даному уривку. лаВста навес, нучор люзем нуСон розладибу , чалаУквіт її томряс, вінБарком лаукри; І на ліпо жайнокворо, Сойколове в їга люЗем, убнура новесю, ціВран чарізустє.

Номер слайду 4

Перевіримо! Встала весна, чорну землю Сонну розбудила, Уквітчала її рястом, Барвінком укрила; І на полі жайворонок, Соловейко в гаї Землю, убрану весною, Вранці зустрічає.

Номер слайду 5

Кожна команда повинна показати свої знання з хронології. Для цього в картках треба заповнити таблицю: навпроти події поставити дату чи вказати особу. Оцінюється додатково швидкість +1бал. 1 бал за правильну відповідь

Номер слайду 6

Куди перевезено тіло поета з Петербурга. 12 Де навчався Шевченко? 11 Скільки років був на засланні? 10 Чим захоплювався письменник в дитинстві? 9 У яке село переїхали батьки Тараса? 8 Назвіть ім’я дівчинки, з якою в дитинстві дружив Тарас. 7. Як було звати старшу сестру Тараса? 6. У якому селі народився Шевченко? 5. Як називається перша збірка поета? 4. У скільки років Т.Шевченко стає сиротою? 3. Скільки у нього було сестер і братів? 2. Назвіть точні дати народження і смерті поета. 1. Відповідь Подія №

Номер слайду 7

Конкурс кмітливих Впишіть в клітинки по горизонталі відповіді з творів Т.Шевченка Хто хлюпочеться у воді поміж осокою? Яке дерево пишається над водою? З-під якого дерева тече вода? Куди вийшли погуляти батько й мати? Що ловить у воді качечка? 1 Т 2 А 3 Р 4 А 5 С 5 балів

Номер слайду 8

Продовжити поезію Зоре моя …, Зійди над … Поговоримо …. В неволі з … . …, як за горою Сонечко …, Як у Дніпра …. … позичає.

Номер слайду 9

Перевіримо! Зоре моя вечірняя, Зійди над горою Поговоримо тихесенько В неволі з тобою. Розкажи, як за горою Сонечко сідає, Як у Дніпра веселочка Воду позичає.

Номер слайду 10

Н И Р ? Т А К А 2 бали

Номер слайду 11

Й А Н А К Ч И ? 2 бали

Номер слайду 12

К ? М А Д Й А Г И 2 бали

Номер слайду 13

К И Н Ь Л ? В Е Н 2 бали

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Демченко Христина
    Матеріали для п"ятикласників не складні, а конкурси - цікаві. Завдання підібрані відповідно до вимог освітньої програми і можливостей освітнього розвитку учнів. Рекомендую! хороша презентація вийшла!
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
30 жовтня 2018
Переглядів
1695
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку