Презентація. "Щоденні 3 . Додавання і відніманні в межах 100 без переходу через розряд "

Про матеріал
Матеріал можна використовувати на уроках математики в 1 класі .Подано в ігровій формі у вигляді яскравих малюнків .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щоденні 3 Математика письмово Додавання і віднімання чисел в межах 100 без переходу через розряд

Номер слайду 2

Розв`яжи вирази на додавання і віднімання . Запиши у два стовпчики . Що цікавого ти помітив ? Склади ще чотири вирази на додавання до круглих десятків .

Номер слайду 3

Склади вирази за завданням , що зображено зліва . Зразок : 80+8 . Склади вирази за завданням , що зображено справа . Зразок : 20+1.

Номер слайду 4

Запиши числами відповіді на такі питання : - Скільки десятків яєць лежить на столі ? - Скільки десятків яєць несе кізочка ? - Скільки десятків яєць несе козлик ? Доповни кожне число до 100. Запиши ці числа у кожному рядку .

Номер слайду 5

Скільки людей розмістилося в легковому автомобілі ? Дізнайся , скільки людей розміститься у різних автомобілях . Розв`язання запиши виразами .

Номер слайду 6

Що купили діти ? Склади за малюнком вирази на додавання із сумами : 47, 67 . У виразах може бути кілька доданків .

Номер слайду 7

Запиши числа , що означають масу тварин в порядку від меншого до більшого . Знайди суму цих чисел . Яких тварин можна відібрати , щоб одержати масу 40 кг . Склади вираз з цих чисел .

Номер слайду 8

Склади ланцюжки виразів на додавання.

Номер слайду 9

Запиши виразами відповіді на такі питання : - Скільки дітей розміститься у першому вагоні? 20+__=__ - Скільки дітей розміститься у третьому вагоні ? 29+__=__ - Скільки дітей розміститься у трьох вагонах разом ? Скільки ще дітей може розміститися у вагонах ?

Номер слайду 10

Знайди вирази , які розв`язували козлик , зайчик , білочка і лисиця . Запиши їх . Відніми від кожної суми одиниці . У виразах , які розв`язували собака , їжачок , ворона сума дорівнювала 73. Склади вирази з поданою сумою . Знайди ті предмети , на яких зображені ці предмети з невідомим доданком .

Номер слайду 11

Збільш кожне число на 20. Склади вирази , запиши їх у стовпчик . Розклади кожну відповідь на суму розрядних доданків . Зразок : 21=20+1. Додай одиниці кожної суми . Збільш кожне число на 1. Склади вирази , запиши їх у стовпчик . Розклади кожну відповідь на суму розрядних доданків . Зразок :96=90+6.

Номер слайду 12

Склади вирази , розмістивши всіх мавпочок спочатку в першому під`їзді будинку , потім в другому і нарешті в третьому .

Номер слайду 13

Відповіді знайди на лушпинках. Склади і розв`яжи вирази з числами лівого стовпчика . Склади і розв`яжи вирази з числами правого стовпчика .

Номер слайду 14

За малюнком склади вирази на додавання з сумою 96 та 88. Обчислення виконуй за зразком : 51 + … = 96 37 +… = 88 96 – 51 = 45 88 – 37 = 51 51 + 45 = 96 37 + 51 = 88 За малюнком склади вирази на додавання з сумою 74 . Обчисле-ння виконуй усно . Два вирази придумай са-мостійно .

Номер слайду 15

Відніми від 87 числа , які зображені зліва і справа . Запиши вирази . Від кожної різниці відніми число десятків , що міститься в кожному числі .

Номер слайду 16

Розв`яжи вирази , які обчислювали білочки . Чим цікаві ці ви-рази ? Чи візьмуть білочки мухомор ? Запиши усі вирази , які розв`язували білочки . Перевір , чи в усіх виразах відповідь буде 13.

Номер слайду 17

Додай числа , які позначені біля кожної пари жабок . Запиши вирази у перший стовпчик . Від 88 відніми кожну отриману суму і запиши ви-рази у другому стовпчику . Чим цікаві ці вирази ? За аналогією склади ще один вираз на додавання і віднімання .

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. колодій світлана
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
ppt
Додано
11 січня 2022
Переглядів
657
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку