Презентація . "Щоденні 3 . Додавання і віднімання в межах 100 з переходом через десяток ".( ч.3))

Про матеріал
Цікаві завдання з математики в ігровій формі . Можна використовувати на уроках математики та інформатики індивідуально або фронтально .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щоденні 3 Математика письмово Додавання і віднімання в межах 100 з переходом через розряд (частина 1)

Номер слайду 2

Склади і розв`яжи вирази за малюнком .

Номер слайду 3

Розглянь малюнок . Склади вирази на додавання числа 17 до чисел , зображених на сірих зайчатках . А число 26 додай до чисел , які зображені на білих зайчатках. Розв`яжи ці вирази , записуючи у стовпчик .

Номер слайду 4

- Склади і розв`яжи вирази на додавання 27 , щоб відповідь у кожному була менша (більша ) 60. - Склади і розв`яжи вирази на додавання 39 , щоб відповідь у кожному була менша (більша )70.

Номер слайду 5

- Склади і розв`яжи вирази на додавання 29 , щоб відповідь у кожному була менша (більша ) 70. - Склади і розв`яжи вирази на додавання 38 , щоб відповідь у кожному була менша (більша )70.

Номер слайду 6

Усно розв`яжи вирази . Запиши числа , які потрібно вставити у порожні клітинки . Порівняй числа , які потрібно вставити у вирази на додавання , з числами , які потрібно вставити у вирази на віднімання . Що цікавого помітили ? Склади і запиши вирази на додавання з однаковими доданками .

Номер слайду 7

Розв`яжи вирази на додавання . Відповіді запиши . Склади вирази на віднімання . Для цього треба від кожного з чисел , які записані на загатах відняти кожну одержану суму .

Номер слайду 8

Звірята вибирають улюблені продукти харчування. Котик узяв рибку , мишка – сир , зайчик – моркву ,бджілка – мед . Від чисел , які позначені на цих предметах , відніми числа , які позначені на звірятах. Склади вирази і запиши для розв`язання у стовпчик.

Номер слайду 9

- Уяви , що жабка під номером 42 піймає усіх бабок . Склади вирази на додавання всіх чисел до 42. Усі вирази запиши . - Уяви , що жабка під номером 33 піймає усіх бабок . Склади вирази на додавання всіх чисел до 33. Усі вирази запиши . - Усно відніми від кожної суми число десятків , що міститься у цих числах .

Номер слайду 10

ppt
Додано
8 січня 2022
Переглядів
346
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку