Презентація "Щоденні 3. Додавання і віднімання в межах 20 з переходом через десяток "

Про матеріал
Цікаві завдання для роботи індивідуально та фронтально на уроках математики та ЯДС в ігровій формі .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Щоденні 3 Математика письмово Ти висловлюєш думки виразами , числами та задачами Додавання і віднімання в межах 20 з переходом через десяток

Номер слайду 2

Допоможи кроликам знайти свої домівки . Запиши приклади на віднімання 5 у порядку відповідей від меншого числа до більшого .

Номер слайду 3

Усно склади і розв`яжи приклади на додавання 5. Запиши тільки відповіді . Від кожного одержаного числа відніми число 4 . Запиши відповіді у другому рядку .

Номер слайду 4

Усно розв`яжи приклади . Яке число треба вставити у четвертий приклад ? Запиши відповіді від більшого числа до меншого . З чисел склади чотири приклади на віднімання , щоб відповідь дорівнювала 2 .

Номер слайду 5

Вирази яких стовпчиків розв`язували воїни? Розв`яжи спочатку вирази на додавання. До кожного виразу на додавання добери вирази на віднімання , який з ним пов`язаний . У третьому стовпчику запиши вираз , який пояснює спосіб обчислення .

Номер слайду 6

Хто які вирази розв`язував ? Запиши усі вирази на додавання числа 6 . Розв`яжи їх. Випиши відповіді у рядок . Збільш кожне число на 1 . Відповіді запиши нижче .

Номер слайду 7

Куди мають попасти ядра ? Склади і розв`яжи вирази на додавання 7 . Відповіді шукай на скелях . Усно зменш кожне одержане число на 7 .

Номер слайду 8

Склади і розв`яжи вирази на додавання чисел 8 і 9 . Випиши усі відповіді в рядок . Зменш кожне число на 5 .

Номер слайду 9

Склади вирази на додавання за малюнком .

Номер слайду 10

Які вирази повинні розв`язати зайчата , щоб попасти до своїх домівок ? Склади і розв`яжи вирази з поданими відповідями . Склади ще три вирази на додавання з такими ж відповідями .

Номер слайду 11

Допоможи бджілкам знайти свої домівки . Встав числа 5, 6, 7, 8, 9 в усі вирази . Склади і розв`яжи вирази .

Номер слайду 12

Додай числа за схемою . Додай числа за схемою у протилежному напрямку . Додай числа спочатку в лівому стовпчику , а потім – у правому . Що цікавого помітили ? Чому в кожному випадку одержували число 14 ?

Номер слайду 13

Хто набрав більше очок ? Склади два ланцюжки виразів на додавання у порядку доданків від меншого числа до більшого .

Номер слайду 14

Для складання виразів гномики добирали числа . Запиши в рядок усі числа в порядку від меншого числа до більшого . Збільш кожне число на 10 . Запиши відповіді у другому рядку .

Номер слайду 15

Для складання виразів сороки відрізали стрічки числами . Запиши усі числа , які відрізала сорока , що стоїть зліва . Знайди суму цих чисел , запиши це число . Запиши усі числа , які відрізала сорока , що стоїть справа . Знайди суму цих чисел , запиши це число . Порівняй одержані суми .

Номер слайду 16

Молодець! Так тримати !

ppt
Додано
8 січня 2022
Переглядів
493
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку