Презентація "Селище Люблинець у 1980-2000 рр.: соціально-економічний та культурний розвиток".

Про матеріал
Матеріали дослідження можуть бути використані на факультативних заняттях з історії, для проведення екскурсій по Люблинцю, під час уроків з теми «Наш край», у дослідницькій роботі тощо.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Селище Люблинець у 1980-2000 рр.: соціально-економічний та культурний розвиток. Діка Мирослава Вячеславівна

Номер слайду 2

Актуальність теми даної роботи полягає в необхідності більш ґрунтовного вивчення й повнішого та об’єктивного висвітлення особливостей економічного розвитку, умов життя та формування етнічного складу населення із залученням історичних першоджерел місцевого походження.

Номер слайду 3

Науковий апарат. Хронологічні межі дослідження охоплюють 1980 – 2000 роки – період трансформації населеного пункту Люблинець у селище міського типу. Мета роботи – на основі вивчення та аналізу різноманітних джерел та літератури охарактеризувати основні напрями соціально-економічного та культурного життя в Люблинці, починаючи з радянського періоду і до наших днів.

Номер слайду 4

Завдання:відтворити основні віхи соціально-економічного розвитку Люблинця у 1980-2000 рр.;проаналізувати становище й розвиток освіти;визначити та дослідити особливості культурно-мистецького життя селища;з’ясувати характер та зміст мистецьких процесів у полікультурному суспільстві досліджуваного періоду.

Номер слайду 5

На виконання першого завдання ми дослідили, що у 1980 – 2000 роки населений пункт Люблинець переживає ряд трансформацій:у 70-х роках минулого століття тут розпочинається будівництво ряду промислових об’єктів,найпотужнішими серед яких було ВО «Ковельбудіндустрія» та Ковельське міжрайонне підприємство по племінній справі; з 1987 року село набуває статусу селища (чисельність населення досягає 3500 чоловік); у 2016 році Люблинець став центром ОТГ з достатнім рівнем розвитку промисловості, соціального та економічного життя.

Номер слайду 6

Cимволіка смт Люблинець

Номер слайду 7

 Динаміка населення Люблинця має стабільну тенденцію до зростання.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Новобудови Люблинця, 1980-ті роки. Стаття в газеті «Прапор Леніна» про святкування проводів Зими, 1981 рік

Номер слайду 10

На виконання другого завдання ми встановили, що в смт Люблинець функціонують:два заклади загальної середньої освіти, у яких навчається більше 700 учнів; заклад дошкільної освіти «Калинонька»; школа мистецтв та дитячо-юнацька спортивна школа;центр культури і дозвілля. Завдяки безперервній наполегливій праці викладачів та вихованців наших освітніх установ ми досягаємо високих результатів у навчанні та спорті, в музичному та образотворчому мистецтві!

Номер слайду 11

ОНЗ “Люблинецька ЗОШ І-ІІІ ступенів. Центр культури і дозвілля

Номер слайду 12

Випускник школи Поліщук Роман виступає з доповіддю в парламенті Канади, 2017 рік

Номер слайду 13

Випускниця школи, оперна співачка – Наталія Ягодинець

Номер слайду 14

Хор «Ранкова зірка» на фестивалі в Польщі (м. Лодзь), 2003 рік. Анастасія Карпук-Сугак на фестивалі «Червона Рута», 2018 рік

Номер слайду 15

Призер конкурсу «Об’єднаймося ж, брати мої» Вікторія Войтанік, 2018 рік. Гурт «Спалах», фестиваль «Київська осінь», 2018 рік 

Номер слайду 16

ФК «Люблинець» – чемпіон дитячо-юнацької футбольної ліги Волині, 2018рік

Номер слайду 17

На виконання третього завдання, ми визначили, щоз двох невеличких капличок власними силами ми створили два великі храми, які задовольняють усі релігійні потреби жителів селища; у церквах здійснюється духовне виховання дітей та молоді; священики проводять вагому роботу для об’єднання жителів громади як через спільну молитву і служіння, так і через добрі справи; опікуються сім’ями, котрі потрапили у складні життєві обставини, невтомно працюють над розбудовою та внутрішнім оздобленням церков; займають активну громадську позицію та беруть участь у всіх загальношкільних та загальноселищних заходах, присвячених пам’ятним подіям вітчизняної історії.

Номер слайду 18

Копія Пересопницького Євангелія, 2012 рік. Святопантелеймонівський храм, 2015 рік

Номер слайду 19

Висновки. Люблинець – селище молодих та ініціативних людей, котрі невтомно працюють над його розбудовою та розвитком, активно долучаються до всеукраїнських та міжнародних проектів та конкурсів, прагнуть створити тут промислове містечко європейського зразка з розвиненими інфраструктурою, сферою послуг та благоустроєм!

Номер слайду 20

Селище Люблинець, сучасний вигляд. Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
653
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку